Kulturni dan v SNG Maribor

 

V četrtek, 24. marca 2022, je za Olgičarje od 6. do 9. razreda potekal tretji kulturni dan. Učenci smo se ob 8.20 zbrali v svojih matičnih učilnicah. Najprej smo pomalicali, ponovili o bontonu v gledališču, nato pa se odpravili na Zadružni trg, kjer so nas čakali avtobusi, ki so nas odpeljali do SNG Maribor.

V gledališču smo si ogledali izjemno odigrano predstavo z naslovom Elvis Škorc, genialni štor. Predstava je zrežirana po istoimenski knjigi, katere avtorica je naših korenin, Ptujčanka Janja Vidmar. Uprizoritev, ki je trajala približno uro in pol, govori o družini Škorc. Starša se ločita, gledalci pa skozi igro spremljamo 13-letnega Elvisa Škorca, ki se spopada z najrazličnejšimi najstniškimi težavami. Po končani predstavi je bil organiziran pogovor z režiserko Matejo Kokol, ki nas je razveselila s tem, da je s seboj povabila tudi igralce: Matija Stipaniča, Gorazda Žilavca, Minco Lorencij in Viktorja Hrvatina Megliča. Z nasmehom na obrazih so nam sami predstavili svoj pogled na like, ki jih igrajo, nato pa odgovarjali na naša vprašanja. Ob pogovoru so se igralci sprostili in z nami delili številne zgodbe iz procesa nastajanja predstave.

Po končani predstavi smo se dobro razpoloženi odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal nazaj proti Ptuju. Ta dan nam bo ostal v zelo lepem spominu, saj si je bilo predstavo resnično vredno ogledati.

Zapisali: Gaja Urek in Tisa Julija Golob, 7. a

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost