Obeležitev svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je tretjo nedeljo v mesecu novembru razglasila za svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Letošnji slogan je SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO za območje umirjenega prometa.

Olgičarji smo se v petek, 19. novembra 2021, spomnili vseh preminulih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah. V šoli so se izvedle razne aktivnosti, ki so bile namenjene vzgoji in izobraževanju na področju prometne varnosti. Pogovarjali smo se o varni udeležbi v cestnem prometu, spoznali osebne zgodbe ljudi, ki so bili udeleženi v prometni nesreči ali v njej izgubili svojce, na prebrano pravljico Sploščeni zajec smo likovno ustvarjali, v slikanici Pazi, promet! odgovarjali na poučna vprašanja, izdelali promocijski plakat in se s prižigom svečke poklonili mrtvim in hudo telesno poškodovanim.

V Republiki Sloveniji nam statistični podatki o posledicah v prometnih nesrečah v letu 2021 kažejo, da se je število umrlih močno povečalo, zato moramo izvajati vse ukrepe, da to kalvarijo na slovenskih cestah zmanjšamo. Le s skupnimi močmi nam lahko uspe, zato bodimo v prometu previdni in strpni ter upoštevajmo prometne predpise.

Animacijski video o Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč si lahko ogledate spodaj.

Zapisali: šolski novinarji

Deli / Share …
(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost