Pohod po haloški planinski poti

V ponedeljek, 31. maja 2021, smo se vsi učenci naše šole odpravili na pohod po haloški planinski poti. Športni dan, ki ga navadno opravimo v jesenskem času, smo namreč morali, zaradi takrat slabih epidemioloških razmer, prestaviti v pomladni čas.

Ob 8. uri smo se zbrali na šolskem dvorišču, kjer smo si razdelili malico, nato pa smo se odpravili na Zadružni trg, kjer so nas že čakali avtobusi in vodniki. Na avtobusu so tokrat veljali posebni ukrepi, saj je vsak oddelek zasedel eno polovico avtobusa, prav tako pa smo morali ves čas nositi zaščitne maske.

Tudi tokrat smo se odpravili na različne destinacije. Na ta način namreč vsak učenec v času svojega osnovnošolskega izobraževanja prehodi celotno haloško planinsko pot. Naši najmlajši učenci so se na pot podali na Borlu, tretje- in četrtošolci na Vidmu, peto- in šestošolci v Narapljah, mi smo skupaj z osmošolci začeli našo pot v Podlehniku, medtem ko so se naši devetošolci odpravili na Donačko goro.

Pot nas je vodila po prelepi haloški naravi in hribih, ki so bili bogati z vinogradi. Vsak oddelek je hodil ločeno, pri tem pa smo morali paziti na ustrezno varnostno razdaljo.  Naša pot nas je najprej popeljala skozi gozd, nato pa smo se po lokalni cesti odpravili do Viničarskega muzeja, kjer smo se nekoliko spočili in pojedli malico. Nato smo se skozi vinograd spustili po hribu navzdol proti avtobusoma, ki sta nas odpeljala nazaj na Zadružni trg, od koder smo se odpravili  proti šoli, kjer so nekateri odšli na kosilo, drugi pa domov.

Od dolge poti smo bili precej utrujeni, a veseli, da nas je na ta zadnji majski dan lepo razvajalo sonce.

Napisala učenca IP-TISK: Andraž Mršek in Ajda Brodnjak Ritoša, 7. a

1. in 2. razred

3. in 4. razred

5. in 6. razred

7. in 8. razred

9. razred

(Skupno 669 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost