Tehniški dan

V četrtek, 24. decembra 2020, zadnji šolski dan v sedaj že preteklem koledarskem letu, smo si na Olgici praznično obarvali. Ker še zmeraj poteka pouk na daljavo, kar mene osebno precej žalosti, je tudi ta dan potekal, žal, ne iz šolskih učilnic, temveč od doma.

Prva šolska ura je bila posvečena dnevu samostojnosti in enotnosti, ki ga vsako leto naša domovina praznuje 26. decembra. Letošnje leto je za nas še bolj praznično, saj je minilo natanko 30 let, odkar so bili razglašeni rezultati plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločili za samostojno in neodvisno državo Slovenijo. Učenci smo si s svojimi razredniki pogledali virtualno proslavo in tako počastili praznik naše Slovenije.

Kot vsi dobro vemo, je 24. december dan, v okviru katerega se družine zberejo na predbožični večerji in se tako skupaj veselijo prihoda enega izmed treh dobrih mož, ki nas obiščejo v mesecu decembru. To je seveda Božiček. Ker pa otroci Božička zelo radi presenetimo z okrašenim domom, piškoti, kozarcem mleka, so naši učitelji poskrbeli, da smo preostali del dneva namenili pripravi prazničnega, pravljičnega vzdušja. Za nas so pripravili veliko dej, lahko pa smo bili inovativni tudi sami.

Med priporočenimi dejavnostmi, kot so praznična okrasitev doma, praznični izdelki iz papirja, slanega testa, volne, peka piškotov, priprava sladkih dobrot, praznični pogrinjki, okrasitev božičnega dreveščka, smo pri nas doma ustvarjali prav vsi. Dom smo okrasili z izdelki iz papirja, volne, pomaranč ter po kuhinji je zadišalo po odličnih čokoladnih piškotih. Mnjami!

Takšni dnevi so nam učencem izredno ljubi, saj lahko malce odklopimo od vsakodnevnih šolskih obveznostih ter zbudimo svojo ustvarjalno žilico. Je pa res, da bi bilo še prijetneje, če bi lahko po dolgem času ustvarjali s svojimi sovrstniki in našimi učitelji. A vsaka medalja ima dve plati, ustvarjalne delavnice od doma so nam omogočile druženje s svojo družino, kar pa v teh časih šteje največ.

Naj bo srečno, zdravo leto 2021, v okviru katerega poskušajmo stkati čim več lepih spominov, ki nam bodo tudi leta kasneje privabili nasmeh na obraz.

Zapisala: Neja Gajzer, 8. b

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost