Valeta 2020

Za letošnje devetošolce in devetošolke je bila valeta res nekaj posebnega. Od začetka šolskega leta smo svojo valeto načrtovali za petek, 12. junija 2020, le-ta pa bi morala potekati v telovadnici naše Olgice. Zaradi situacije s koronavirusom se je zgodilo nekaj, česar nihče od nas ni pričakoval. Zaradi varnostnih priporočil smo morali klasično valeto odpovedati.

A nas to ni ustavilo. Odločili smo se, da bomo ob upoštevanju vseh priporočil izpeljali Valeto 2020 – valeto, kot je še ni bilo, in sicer v video obliki. S pripravami smo pričeli kmalu po vrnitvi v šolske klopi. Napisati smo morali vse zahvale in posneti kup videoposnetkov.

Na dan valete smo se učenci 9. a in 9. b ob 9.45 zbrali v šolskem atriju, kjer je potekala svečana podelitev priznanj in vpis v Zlato knjigo. Na začetku nas je nagovorila gospa ravnateljica, nato pa sta razrednika na oder poklicala zlate odličnjake, da smo prejeli knjižne nagrade, posebna priznanja in se vpisali v Zlato knjigo. To so učenci, ki so vseh devet let šolanja imeli povprečje ocen nad 4,5. Sledilo je skupno fotografiranje. Nato je gospa knjižničarka podelila knjižne nagrade in priznanja zlatim bralcem – učencem, ki so vseh devet let osvojili priznanje za bralno značko. Učenci, ki so v tem šolskem letu osvojili zlato ali srebrno priznanje na državnem tekmovanju, so prav tako prejeli knjižno nagrado. Jakob Val Mogu je nato prejel posebno priznanje za devetletno sodelovanje v mednarodni karnevalski povorki. Sledila je razglasitev naj učencev generacije 2011–2020. Posebna priznanja na področju kulturnega ustvarjanja smo prejeli Hana Holc, 9. a, Sara Desku in Jure Peklar, 9. b. Za naj kulturnika generacije je bil razglašen Andraž Alič, 9. b. Jure Majnik, 9. a, je prejel posebno priznanje za dosežke na športnem področju, Nika Milošič, 9. a, pa je osvojila naziv naj športnica generacije. Nato je sledil še najsvečanejši trenutek, ko je gospa ravnateljica razglasila naj učenko generacije. V tem šolskem letu si je laskavi naziv s svojimi dosežki prislužila Lina Horvat iz 9. a.

Po podelitvi se je gospa ravnateljica, nato pa še mi, zahvalila razrednikoma Vidi Lačen in Vojku Jurgecu. Učenci smo se zahvalili še gospe ravnateljici.

Zvečer, ob 20. uri, smo si lahko učenci skupaj s svojimi starši na YouTube kanalu ogledali premiero naše valete kot celote. Program so povezovali Hana Holc in Tjaž Sagadin iz 9. a ter Vita Lazić in Darvin Vauda Benčevič iz 9. b. Namesto klasičnega plesa smo si lahko ogledali naše plesne gibe v posebnem videu, prisluhnili pa smo tudi vsem zahvalam. Za kulturni del programa so poskrbeli Andreja Stočko, Andraž Alič in Sara Desku s svojimi glasbenimi točkami. Po ‘oglasih’ smo si lahko ogledali tudi posnetek svečane podelitve priznanj, nato pa smo si po slovesu voditeljev še ogledali nekaj utrinkov šolanja nas, devetošolcev, ob šolski himni.

Prepričani smo, da bo ta valeta, kot je še ni bilo, vsem ostala v lepem spominu. Ko pa bodo ti spomini začeli bledeti, si jih lahko kadarkoli osvežimo z ogledom posnetka na YouTubu. Če si je še niste ogledali, vas vabimo, da si jo ogledate tudi vi.

Zapisala: Sara Desku, 9. b

 

(Skupno 1.317 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost