Županjin izlet na Goričko

V četrtek, 16. maja 2019, se nas je 15 učencev naše šole udeležilo izleta na Goričko. Izlet, ki ga je organizirala županja mestne občine Ptuj, se je udeležilo skupaj 100 učencev, in sicer 15 iz vsake ptujske osnovne šole.  

Ob 8.30 smo se zbrali na parkirišču pod gradom, kjer nas je že čakal avtobus. Ko smo prispeli do Doživljajskega parka Vulkanija, smo najprej pomalicali, nato pa smo se razdelili v dve skupini. Naša skupina se je najprej odpravila po posebnih ‘hodnikih’, kjer smo lahko videli, kako zgleda v pravem vulkanu. Na zanimiv način smo doživeli izbruh goričkega vulkana, spoznali vulkane in geologijo Goričkega ter nastanek vesolja in življenja na Zemlji. Na poti nas je v svojih filmčkih ves čas spremljal krtek Oli.

Po končanem ogledu smo obiskali še trgovinico s spominki in različnimi kamninami, nato pa smo se s turističnim vlakcem peljali do kamnoloma bazaltnega tufa in iskali kristale olivina. Sledila je še panoramska vožnja, na kateri smo videli drevo, ki naj bi zraslo v enem dnevu.

Sledila je malica, nato pa vožnja domov. Preživeli smo lep dan, poln doživetij.

 

Zapisal: Oskar Hodnik, 5. b

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost