Sobotni tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda

Sobota, 2. februar 2019, je bila za slovenske osnovnošolce delovna sobota. Na Olgici smo ta dan imeli vsi učenci od 1. do 9. razreda tehniški dan. Izdelovali smo pustne maske, v katere se bomo namaskirali na mednarodni karnevalski povorki, ki bo 3. marca, ter pustno dekoracijo za okrasitev ptujske mestne hiše.

Učenci od 1.do 5. razreda so ustvarjali po oddelkih, učenci od 6. do 9. razreda pa smo se razdelili v več skupin.

Učenke in učenci 1. razreda so izdelovali klovne iz kolaž in krep papirja, s katerimi bomo okrasili mestno hišo. Na kolaž papir so narisali modele, ki so jih nato izrezali in skupaj zlepili.  Klovne sta izdelovali tudi dve skupini starejših učencev, to je učencev od 6. do 9. razreda. Drugošolci in četrtošolci so izdelovali afriške maske iz kolaž papirja in papirnatih krožnikov. S škarjami so iz krožnikov izrezali obraze, nato pa so s kolaž papirjem le-te okrasili.

Naši tretješolci so se lotili izdelovanja bumerangov. Že pripravljene lesene bumerange so zbrusili in jih okrasili z barvami. Nekateri učenci pa so izdelali bumerange iz kartona, ki so jih prav tako okrasili z barvanjem.

Petošolci so se lotili okraševanja tradicionalnih avstralskih glasbil – didžeridujev, ki so bili narejeni iz kartona. Za krašenje so pobarvali z barvo s pomočjo vatiranih palčk.

Učenci od 6. do 9. razreda so sodelovali v različnih delavnicah. V eni delavnici so izdelovali ropotuljice, ki so jih izdelali iz plastičnih lončkov in jih napolnili z barvnimi kamenčki.

Tako kot tretješolci, je ena skupina starejših učencev okraševala bumerange.  

V dveh skupinah so se lotili poslikave majic. Na temno rjave majice s kratkimi rokavi so naslikali slikovite vzorce, ki so značilni za avstralske staroselce – aboridžine.  

Dve skupini starejših učencev sta se lotili izdelave obraznih mask, ki jih bomo prav tako uporabili za dekoracijo.

Kljub temu, da smo morali v soboto priti v šolo, je dan hitro minil. Ustvarili smo veliko lepe pustne dekoracije, s katero bomo okrasili naše mesto. Prav tako pa so nastale čudovite pustne maske, s katerimi se bomo lahko lepo predstavili na letošnji povorki.

 

Zapisali: Lia Kampl in Vita Lazić, 8. b

(Skupno 693 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost