Občinski otroški parlament

V sredo, 23. januarja 2019, smo se predstavniki naše šole udeležili občinskega šolskega parlamenta, na katerem so sodelovale ptujske osnovne šole.

Zasedanje, ki ga je vodila ga. Urša Vučak Markež, je potekalo v Centru interesnih dejavnosti. Po uvodu ge. Vučak Markež smo začeli z delom v skupinah. Razdelili smo se v 4 skupine, od katerih je vsaka dobila drugačna navodila za delo. Naša skupina se je osredotočila spremembe, ki bi jih mi, učenci, vpeljali v osnovno šolo, in sicer od pisnega in ustnega ocenjevanja znanja, statusov učencev, nacionalnega preverjanja znanja …

V skupinah smo najprej razpravljali, povedali svoje predloge, nato pa pripravili miselni vzorec ter na koncu naša mnenja predstavili drugim skupinam ter županji MO Ptuj, ge. Nuški Gajšek.

Po skupinskih predstavitvah je vsaka šola predstavila svoja mišljenja o šoli, o morebitnih spremembah, vrstniškem nasilju in številnih drugih zanimivih temah, ki se dotikajo našega življenja in dela v šoli. Naša šola je imela letos še posebej pomembno vlogo, saj smo vodili šolski občinski parlament in pri predstavitvah pripravili tudi poseben video.

Po predstavitvah je Sergej nagovoril vse prisotne, nato pa smo v debati, ki sem jo vodila, razpravljali o prihodnosti in posameznih šolah.

Na občinskem parlamentu smo se zelo zabavali, se naučili kaj novega, predvsem pa družili in se veliko pogovarjali.

 

Zapisala: Mojca Pulko, 9. b

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost