Jezikovna ekskurzija v Pariz

V okviru dodatnega tujega jezika francoščina smo se učenci OŠ Olge Meglič in OŠ Kidričevo pridružili učencem nekaterih mariborskih šol na ekskurziji v Pariz in Disneyland.

7. novembra smo se v poznih popoldanskih urah zbrali v Mariboru in se z dvonadstropnim avtobusom odpravili na 1320 km dolgo pot preko Avstrije in Nemčije do Pariza.

V jutranjih urah smo prispeli v Disneyland, kjer nas je čakal celodnevni obisk obeh tematskih parkov. V Disneylandu smo se zelo zabavali in preizkusili vlakce smrti – takšne, kot jih ni nikjer.

Naslednji dan smo se po zajtrku podali na celodnevni vodeni avtobusni ogled Pariza. V jutranji gneči smo si utirali pot po velikih bulvarjih, nato pa se ustavili pri znameniti cerkvi Notre Dame,  obiskali muzej parfumov Fragonard in muzej voščenih lutk Grevin. Z griča Montmartre smo imeli lep razgled na Pariz, najbolj pa nas je navdušil pogled na osvetljeni Eifflov stolp s ploščadi Trocadero.

V hotel v Disneylandu smo prišli v poznih večernih urah in utrujeni hitro zaspali.

Zadnji dan smo se hitro odpravili na ogled Eifflovega stolpa in upali, da nam ne bo treba predolgo čakati na vzpon. Ogled pariških znamenitosti smo nadaljevali z ladjico po reki Seni, nato pa se z metrojem odpeljali v muzej Louvre. Vsi smo komaj čakali, da uzremo znamenito Mona Lizo Leonarda da Vincija. Naš dan smo zaključili z večerjo v Burger Kingu na Elizejskih poljanah, od koder smo se sprehodili do Slavoloka zmage, kjer nas je čakal avtobus.

Naša ekskurzija je trajala pet čudovitih dni, polnih druženja in spoznavanja mesta Pariz ter velikih lepih pokrajin, ki smo jih opazovali med vožnjo.

Napisala: Etian Dane Pavlica, 9. b, Tatjana Gašparič

 

(Skupno 388 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost