Prireditev ob dnevu državnosti in zadnji šolski dan

V petek, 22. junija 2018, je bil naš zadnji dan v šolskem letu 2017/18. Kot vsako leto smo tudi letos na ta dan obeležili dan državnosti s posebno prireditvijo ob dnevu državnosti.

Letošnjo prireditev sta vodili Nika Urek in Mojca Pulko, ki sta nam na kratko predstavili zgodovino naše domovine. Ogledali smo si še kratek filmček o zgodovini Slovenije, nato pa nam je naš šolski band Glasbene mašine zaigral pesem Stand by me. Mojca in Nika sta nam nato povedali nekaj več o tem, kako je Slovenija pred sedemnajstimi leti formalno postala neodvisna država in o desetdnevni vojni, ki se je začela le dva dni kasneje. Ogledali smo si tudi kratek filmček o slovenski osamosvojitveni vojni, nato pa je še nekaj besed spregovorila ravnateljica Helena Ocvirk, ki nam je najprej povedala, da smo lahko zelo ponosni na svojo domovino, nato pa nam zaželela lepe in varne poletne počitnice.

Po prireditvi smo odšli v svoje učilnice, nekaj pred 12. uro pa smo končno prejeli naša spričevala, ki smo jih že vsi komaj čakali.

 

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 6. b

(Skupno 507 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost