Zadnji šolski dan v letu 2017 in prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V petek, 22. decembra 2017, smo na Olgici imeli zelo pester dan, saj je bil  zadnji dan pred novoletnimi počitnicami.

Za nastopajoče je bila takoj zjutraj na programu skupinska vaja, kjer smo naredili zadnje popravke pred prireditvijo. Ko je ura odbila 9.10, se je prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti začela. Tudi tokrat je bila tema domovina.  Učenci so nam povedali nekaj lepih misli o domovini, Zaja nam je zapela dve slovenski pesmi, naše plesalke pa so nam zaplesale. Tudi pevski zbor je pripravil dve pesmi. Ogledali smo si tudi posnetek, na katerem so bile izjave učencev o tem, kaj jim domovina pomeni. Čakal pa nas je še prav poseben del prireditve – naše prvošolčke smo sprejeli v Olgičino veliko družino. Obred smo začeli tako, da smo jim prebrali nekaj trditev o naši šoli, oni pa so morali povedati, če te držijo ali ne držijo. Povedati so morali zaobljubo, da bodo vestni učenci ter tako postali del naše šolske skupnosti. Ob koncu prireditve nas je nagovorila tudi gospa ravnateljica ter nam zaželela lepe praznike.

Tudi letos smo učenci devetih razredov pripravili srečelov. Bili smo uspešni, saj smo prodali vse srečke ter si s tem prislužili denar za končni izlet ter valeto. Vsi učenci so bili veseli prejetih dobitkov, mi pa smo si ob koncu oddahnili, saj smo v ta srečelov vložili veliko truda.

Naš dan se je zaključil ob 11.30, do takrat pa se je vsak oddelek zabaval v svoji učilnici. Vsi smo domov odšli zelo veseli, saj smo nestrpno pričakali zaslužene počitnice.

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 9. b

https://www.youtube.com/embed/SmyZpCcJr-4

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost