Prireditev ob mednarodnem dnevu invalidov

Tudi letos smo mednarodni dan invalidov obeležili s posebno prireditvijo, ki je potekala v petek, 1. decembra 2017, v telovadnici naše šole. Tokratna prireditev je bila športno obarvana, saj so nas obiskali člani Društva za šport invalidov Most.

Prireditve so se najprej udeležili učenci od 1. do 5. razreda, nato pa še učenci od 6. do 9. razreda. Vse nas je najprej nagovorila predsednica društva Most, ga. Silve Razlag, ki nam je povedala nekaj o športih za invalide ter nam na kratko predstavila športe, v katerih smo se kasneje preizkusili tudi sami. Ogledali smo si tudi videoposnetek o paraolimpijskih igrah, nato pa se je pričel aktivnejši del prireditve. Učenci smo se lahko namreč preizkusili v katerem od petih predstavljenih športov. Le-ti so bili: kegljanje za slepe, namizni tenis, košarka, šah za slepe in odbojka.

Tokrat smo lahko na lastni koži preizkusili zgolj delček težav s katerimi se invalidi soočajo, hkrati pa smo se naučili zelo pomembno življenjsko lekcijo, in sicer, da ne smemo obupati niti ob najtežjih življenjskih preizkušnjah.

Zapisal učenec IP-TISK: Miha Godicelj, 8. a

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost