Sara Rosalia Gutschi – državna prvakinja iz znanja nemščine

Na letošnjem državnem tekmovanju iz znanja nemščine, ki je potekalo 14. marca 2017 na OŠ Janka Padežnika v Mariboru, sta Sara Rosalia Gutschi in Anej Podgorelec dosegla odličen rezultat. Osvojila sta zlato in srebrno priznanje.

Sara je na tekmovanju osvojila 1. mesto, saj je od 100 možnih točk dosegla 99 točk, kar je do sedaj uspelo redko komu. Premagala je 228 tekmovalcev iz cele države.

Učenka 9. a razreda se je zelo razveselila svojega uspeha in je povedala: »Čeprav sem na tekmovanju imela zelo dober občutek, nisem mogla verjeti svojim očem, ko sem zagledala svoje ime na 1. mestu. Uspeha sem se zelo razveselila in mi veliko pomeni. Jeziki me že od nekdaj zanimajo, zato se zraven angleščine učim tudi nemščine in francoščine.«

Tako Sara kot Anej kažeta izjemno nadarjenost za nemški jezik. Njuno odlično znanje je rezultat večletnega formalnega in neformalnega učenja jezika. Pri pouku nemščine presenečata tudi s svojo prizadevnostjo in ambicioznostjo. Za osnovnošolca  imata zelo  jasno zastavljene  cilje, saj se zavedata, da jima znanje tujih jezikov odpira marsikatera vrata.

Obema nagrajencema iskrene čestitke !!!

 

Mentorica: Brigita Podgoršek

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost