Na obisku v OŠ Đuro Ester v Koprivnici

V petek, 27. maja 2016, smo se, 14 učenk in učencev, skupaj z ravnateljico Heleno Ocvirk, učiteljico likovne umetnosti Leo Kralj in knjižničarko Alenko Kandrič, odpravili v sosednjo Hrvaško, natančneje v pobrateno OŠ Đuro Ester v Koprivnico.

Kot vedno, smo bili tudi tokrat lepo sprejeti. Učenci smo se, po začetni malici, razporedili v dve delavnici, likovno in literarno. V likovni delavnici smo se preizkušali v posebnih tehnikah ustvarjanja, v literarni pa so učenci 5. b razreda predstavili dejavnosti, ki  so jih izvajali tekom celega šolskega leta, v okviru projekta Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice. Projekt so namreč izvajali ravno v sodelovanju s šolo Đuro Ester. V delavnici, ki je sledila, so se bolje spoznali z njihovimi učenci in si izdelali knjižno kazalo.

Nato smo se vsi skupaj odpravili na potep po mestu. V vlogi turističnih vodičev so bili njihovi učenci skupaj z mentorico.

Točno ob 12.00 se je v kulturni dvorani Domoljub pričela prireditev ob njihovem dnevu šole. Na njej sta kot pevki nastopili tudi naši učenki Zaja Postružnik in Naja Fridl. Program je bil izredno bogat in raznolik.

Po kosilu, ki je sledilo, smo se počasi odpravili proti domu. Preživeli smo čudovit dan in se vrnili polni lepih vtisov in izkušenj.

Zapisala: Tea Berghaus Kosec, 8. a

(Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost