Tek miru (22.4.2014)


Tek miru

V torek, 22. aprila 2014, so mednarodni tekači Teka svetovne harmonije ob 10. uri pritekli tudi na Mestni stadion na Ptuju, kjer smo jih, razporejeni v špalir okoli stadiona skupaj z učenci drugih šol, pričakali tudi učenci  1. VIO z Olgice s “high 5” (dlan ob dlan).

Po krajšem programu in animaciji, smo v zrak spustili balone, na katerih so bile pritrjene risbice, ki smo jih narisali.

Tek miru je globalni štafetni tek s plamenico, ki simbolizira univerzalno stremljenje po miru in bolj harmoničnem svetu. Je najdaljši štafetni tek na svetu, v katerem je od leta 1987 sodelovalo že več milijonov ljudi. Letos bodo mednarodni tekači obiskali 140 držav na šestih kontinentih in pretekli 50.000 kilometrov. Sporočilo teka je zelo preprosto: “Če lahko skupaj tečemo v miru in harmoniji, potem lahko tudi živimo skupaj v miru in prijateljstvu. Vsakdo od nas zmore spremeniti svet – tako, da daje zgled drugim in napravi simbolični prvi korak.” V tem duhu smo s plamenico, ki jo je nosil naš ptujski športnik, Dejan Zavec, pretekli krog okoli stadiona.

Zapisala: Brigita Krajnc

{gallery}galerija_13_14/2014_04_22_Tek_miru{/gallery}

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost