Četvorka (24.5.2013)


Četvorka za Guinnessov rekord

V petek, 24. maja 2013, v okviru mednarodnega plesnega projekta European Quadrille Dance Festival 2013- »Četvorka za Guinnessov rekord » je Plesna zveza Slovenije v sodelovanju z nekaterimi plesnimi šolami pripravila rekordno plesanje četvorke po vsej Sloveniji.

Potekala je v 21 slovenskih mestih: Mariboru, Celju, Novi Gorici, Kranju, Kopru, Novem mestu, Ptuju, Ajdovščini, Murski Soboti, Sežani, Ljutomeru, Slovenskih Konjicah, Rogaški Slatini, Kočevju, Sevnici, Črnomlju, Lendavi, Trbovljah, Šentjerneju in Litiji.

Projektu so se pridružili še plesalci iz Slovaške, Estonije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore ter Makedonije. V projektu je letos sodelovalo več kot 50 mest z več kot 30 000 plesalci.

Prireditev je tudi letos potekala s sodelovanjem Ministrstva za zdravje, ki spodbuja mlade, da se zabavajo brez alkohola.

Novost letošnjega plesanja četvorke je tudi nova uradna maturantska pesem Everybody Dance to the Music pevca Jacoba.

Glavni namen prireditve ni bilo podiranje Guinnessovega rekorda, ampak veselo druženje mladih brez alkohola.

Prireditev na Ptuju je potekala v organizaciji Plesne šole Pingi in MO Ptuj. Sodelovale so srednje šole in nekaj osnovnih šol.

Plesanju četvorke smo se pridružili tudi devetošolci naše šole. Pri plesanju so nam pomagali še štirje osmošolci. Ob prijavi smo prejeli majice in zapestnice z napisom Plešem 0.0. Prireditev na Ptuju je vodil naš plesni učitelj g. Jernej Brenholc. Nagovoril nas je tudi župan našega mesta g. Štefan Čelan. Točno opoldne smo zaplesali četvorko. Bilo je nepozabno doživetje.

Devetošolci z razrednikoma

 {gallery}galerija_12_13/2013_05_24_Cetvorka{/gallery}

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost