Zlato Angleščina (28.3.2013)


ZLATO PRIZNANJE – ANGLEŠČINA

V četrtek, 28. marca 2013, sta se dve učenki naše šole udeležili državnega tekmovanja iz znanja angleščine za učence 9. razreda na OŠ Ludvika Pliberška v Mariboru, ki ga pripravlja Zavod za šolstvo Republike Slovenije.

S prvo “oviro” (tj. šolskim tekmovanjem) sta se uspešno soočili 19. novembra 2012, nato pa sta      31. januarja 2013 uspešno preskočili še drugo, ko sta se na regijskem tekmovanju izkazali v znanju bralnega razumevanja, rabe jezika in pisnega sporočanja na temo knjige David Copperfield avtorja Charlesa Dickensa.

Priprave na državno tekmovanje so bile intenzivne, saj je bilo treba znova prebrati omenjeno delo, rešiti številne naloge in napisati na desetine strani pisnih sestavkov, ki sta jih nato vsaka ob pomoči svojega mentorja analizirali in poskušali odpraviti najpogostejše napake. Več kot dvesto rešenih strani se je vsekakor izplačalo za Dolores Krajnc, učenko 9. a, ki si je pod mentorstvom mag. Vojka Jurgeca na državnem tekmovanju prislužila ZLATO priznanje.

Zelo se je izkazala tudi Barbara Gaiser, učenka 9. b (mentorica ga. Ksenija Kovačič Žižek), ki pa se ji je zlato priznanje izmuznilo le za nekaj točk in je tako prejela SREBRNO.

Obema tekmovalkama iskreno čestitava!

URADNI REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA IZ ANGLEŠČINE

(objavljeni 11. aprila 2013)

DOLORES KRAJNC – ZLATO PRIZNANJE

BARBARA GAISER – SREBRNO PRIZNANJE

Mentorja: Vojko Jurgec & Ksenija Kovačič Žižek

2013 Anglescina zlata 5

Iz leve: Dolores Krajnc in Barbara Gaiser

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost