Šport za invalide (2.12.2011)


Predstavitev športov za invalide

V soboto, 3.12.2011, je bil dan invalidov, zato nas je v petek, 2.12.2011, obiskala skupina invalidov in nam predstavila nekaj njihovih dejavnosti: šah za slepe in slabovidne, kegljanje za slepe in slabovidne, namizni tenis, tenis za vozičkarje, košarka za vozičkarje in odbojko za vozičkarje.

Šah za slepe in slabovidne. Šahovnice so prirejene za slepe in slabovidne tako, da s tipanjem ugotovijo, katera figura je, da se na pamet naučijo poimenovati polja, itd. V tem šahu sta se lahko z obiskovalci preizkusila tudi dva učenca naše šole.

Kegljanje za slepe in slabovidne se od običajnega razlikuje v načinu meta oziroma položaja pri njem. Tudi v tej športni panogi sta se lahko pomerila učenca naše šole.

Namizni tenis za vozičkarje je približno enak navadnemu tenisu, le da so igralci na vozičku, ker ne morejo hoditi. Pri tem športu je več nesreč, saj se vozičkarji pogosto prevrnejo iz vozička.

Tudi košarka za vozičkarje je podobna običajni, le da so prisotni vozički in veliko več je nesreč oziroma zaletovanja. Ta košarka je dosti težja, saj je voziček zelo težko zaustaviti v trenutku. Upoštevajo se tudi koraki.

Pri odbojki za vozičkarje si tekmovalci noge »odstranijo«, da jim niso v napoto, ter so v sedečem položaju. V vsaki skupini je po šest tekmovalcev.

Učenci izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo

{gallery}galerija_11_12/2011_12_02_Sport_invalidi{/gallery}

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost