Spopznavajmo države EU (7.5.11)


SPOZNAVAJMO DRŽAVE EU (7. 5. 2011)

Tudi v tem šolskem letu smo se skupaj z drugimi osnovnimi šolami s Ptuja in okolice, nekaterimi srednjimi šolami, dijaškim domom in vrtcem Ptuj ob praznovanju 7. obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo in praznovanja dneva Evrope udeležili projekta »Spoznavajmo države Evropske unije«.

Glede na to, da smo že lani za »svojo državo« izbrali Madžarsko,  smo morali letos predstaviti eno pomembnejših osebnosti iz te države. Odločili smo se, da predstavimo izjemnega pianista in skladatelja Franza Liszta. Stojnico smo opremili z raznolikim gradivom o Lisztu in Madžarski. Izobesili smo še velik portret in karikaturo skladatelja, ki so ju izdelali učenci 9. razredov. Tako kot lani smo na stojnici številne obiskovalce razveselili tudi z dobrotami madžarske kulinarike, in sicer s palačinkami in drugimi madžarskimi sladicami, ki so jih ponujali učenci 7. razredov, in sicer Samantha Kralj, Karin Zavrnik, Tosja Požar in Gašpar Marinič. 

Pripravili smo tudi točko, s katero smo se predstavili v kulturnem programu projekta. Karin in Gašpar sta prebrala nekaj podatkov o Lisztu,  nato pa je enako besedilo v angleščini prebral še Rok Resnik. Sledil je baletni nastop Lare Maher, Nike Klasič in Dunje Šeruga, ki so zaplesale na Lisztovo skladbo Hussitenlied. Po koncu kulturnega programa so se učenci skupaj z vodjo projekta na naši šoli, go. Ksenijo Kovačič Žižek, sprehodili do »evroparka«, kjer so v zrak spustili modre balone.

Mentorji: Ksenija Kovačič Žižek, Vojko Jurgec, Lidija Žmavc, Marija Feguš Friedl, Lea Kralj

{gallery}galerija_10_11/2011_05_07_Drzave_EU{/gallery}

 {youtube}fk5aw5rioW0{/youtube} 

 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost