Dan Evrope (7.5.11)


Dan Evrope z evropsko  poslanko gospo Tanjo Fajon

O Evropi, Evropski skupnosti, njenem delovanju, posebnostih in skupnih načrtih, lahko pridobimo informacije tudi na drugačen in zanimiv način.

Soboto, 7. 5. 2011, smo na OŠ Olgi Meglič posvetili Dnevu Evrope, ko nas je obiskala tudi naša evropska poslanka gospa Tanja Fajon. Prijeten uvod v druženje z gostjo so pripravili člani šolskega dramskega krožka s pripovedovalko, pravljičarko, gospo Liljano Klemenčič. Predstavili so zgodbo Kako je Evropa dobila ime, ki jo je za slikanico priredila in ubesedila prav  knjižničarka Knjižnice Ivana Potrča Liljana Klemenčič, z ilustracijami pa obogatila Mojca Cerjak. Program se je nadaljeval s predstavitvijo gostje, ki je o svojem delu, delu poslancev v Evropskem parlamentu spregovorila tudi sama. Seveda je temu sledilo tudi veliko zanimivih vprašanj učencev, s katerimi so pokazali, da so se na srečanje z gostjo dobro pripravili in se seznanili z njenim delom in ugledom v Evropi. S svojimi odgovori je potrdila tudi svojo novinarsko žilico, učencem pojasnila bogastvo različnosti med ljudmi,  sprejemanje drugačnosti, ki bogati življenje vseh prebivalcev, medsebojno spoštovanje, hkrati pa izrazila tudi svoje mnenje o izobraževanju in učenju, saj je pridobljeno znanje temelj pri uresničevanju želenih ciljev  v nadaljnjem življenju.

Dan so vsi učenci in učitelji nadaljevali na Novem trgu, kjer je šola na stojnici predstavila življenje in delo Franza Liszta, v skupnem programu so baletke zaplesale na njegovo skladbo,  vedenje o Madžarski pa so popestrili s slastno kulinariko.

Alenka Zenunovič‡

{gallery}galerija_10_11/2011_05_07_Dan_Evrope{/gallery}

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost