Predstavitev zbornika ob 40-letnici Olgice

V petek, 16. oktobra 2020, je na naši šoli potekala predstavitev zbornika “Olgičinih 40 let”, izdanega ob 40-letnici OŠ Olge Meglič. Zaradi trenutnih razmer se je kratka slovesnost, v okrnjeni zasedbi, odvijala v šolski knjižnici. S kulturnim programom, ki so ga izvedli učenci pod mentorstvom knjižničarke Alenke Kandrič in učiteljice Mateje Simonič, so predstavili vsebino zbornika. Le-ta se je  prepletala z glasbenimi točkami in recitiranjem avtorskih pesmi.

Na začetku slovesnosti nas je lepo pozdravila ga. ravnateljica, Helena Ocvirk, in nam namenila nekaj besed ob Olgičinem jubileju ter se zahvalila vsem, ki so v teh letih na kateri koli ravni delovanja šole prispevali k dosežkom, življenju in delu naše šole. Povabilu se je prijazno odzvala ga. županja, Nuška Gajšek, ki nam je čestitala ob 40-letnici hrama učenosti, hkrati pa nam ob predaji protokolarnega darila zaželela uspešno delo tudi v prihodnje. »Pri sosedih, na OŠ Olge Meglič,  je vedno lepo, saj sta ustvarjalnost in prijaznost tam doma,« so besede pravljičarke, gospe Lilijane Klemenčič, ki nam je ob podarjenih knjigah zaželela še mnogo let prežetih s knjigami, glasbo in srčnostjo. Spomine na svoje poslanstvo, poučevanje, je ob koncu predstavitve z nami delila upokojena učiteljica likovne umetnosti, ga. Lea Kralj.

Mozaik naše zgodbe pa predstavljajo prav vsi učenci, učitelji, bivši učenci in upokojeni učitelji, četudi so se slovesnosti lahko udeležili le nekateri od njih. Vsem, ki ste z nami delili te trenutke, pisali spomine, iskrena hvala. Predvsem pa hvala tebi, draga Olgica. Hvala ti za priložnosti, znanje, prijateljstvo, ljubezen, širino, rast in razvoj. Vse najboljše!

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost