Evropski dan jezikov in svetovni dan turizma

26. septembra obeležujemo evropski dan jezikov, ki ga vsako leto obležimo tudi na naši šoli. Namen evropskega dneva jezikov je spomniti državljane Evropske unije na njeno večjezikovno raznolikost. V EU je namreč danes štiriindvajset uradnih jezikov, ki so zelo raznoliki, a hkrati enakovredni. Glede na to, da so jeziki temeljni del kulture posameznega naroda, pa je ta dan odlična priložnost, da se  seznanimo tudi z večkulturnostjo naše ‘evropske družine’. 

Na naši šoli se učimo tri tuje jezike. Angleščina je obvezni predmet že od 1. razreda, nemščina od 7. razreda (za nekatere učence že od 3. kot dejavnost razširjenega programa) ter francoščina, ki jo lahko izberejo učenci kot dejavnost razširjenega programa. Seveda ne smemo pozabiti na naš materni jezik slovenščino, ki je zaradi svoje dvojine prav poseben jezik v evropskem prostoru.  

Letos smo evropski dan jezikov združili s svetovnim dnevom turizma, ki ga obeležujemo dan kasneje, tj. 27. septembra. V  ta namen smo med učnimi urami slovenščine, angleščine, nemščine in francoščine pisali pesmi in izdelovali plakate , se kot turisti sprehodili po tujih državah in spoznavali različne turistične znamenitosti ter tako obeležili evropski dan jezikov kot tudi svetovni dan turizma.   

Izdelke, ki so pri tem nastali, smo razstavili na oglasni deski pred zbornico. 

Zapisala učenka IP-TISK: Ajda Brodnjak Ritoša, 7. a

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost