Športni dan na daljavo

Za četrtek, 2. aprila 2020, je bil na Olgici načrtovan športni dan.

Zaradi koronavirusa je naše izobraževanje okrnjeno in se izobražujemo na daljavo – učitelji nam pripravljajo in pošiljajo delo, mi pa delamo doma. Tako je tudi ta športni dan potekal od doma. Vodje športnih dni so nam poslali program dela in vaje, ki smo  jih morali opraviti.

Za prijetnejši začetek dneva smo Olgičarji priskrbeli zdrav in okusen zajtrk celi družini. Po zajtrku smo se razgibali in naredili pozdrav soncu. Tisti, ki smo imeli možnost, smo se odpravili na sprehod v naravo za vsaj eno uro. Pot smo si lahko označili na zemljevidu in preračunali dolžino poti, ki smo jo opravili. Nato je prišel na vrsto športni izziv, kjer smo se pomerili v številu opravljenih jumping jacks poskokov, počepov, dvigovanju kolen izmenično nasprotna roka – noga, dvigovanj trupa, sklec in trebušnjakov. Na koncu smo se igrali še »športni monopoli«.

Tokratni športni dan se je precej razlikoval od tistega, ki smo ga vajeni. Lahko rečem, da je imel določene prednosti in tudi slabosti. Prednost je bila ta, da smo si učenci lahko sami razporedili čas opravljanja dejavnosti, slabost pa, da se nismo mogli družiti z svojimi vrstniki.

NE POZABI: OSTANI DOMA!

Zapisala učenka IP-TISK: Stina Lah, 9. a

(Skupno 520 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost