Ogled muzikala ‘Figarova svatba’ na II. Gimnaziji Maribor

V petek, 8. novembra 2019, smo se nekateri učenci od 6. do 9. razreda ob 16.45 zbrali na parkirišču pod gradom, kjer nas je že čakal avtobus, da nas odpelje v II. Gimnazijo Maribor. Ogledat smo si šli muzikal ‘Figarova svatba’ v izvedbi English Student Theatre. 

Muzikal je priredba Mozartove komične opere, ki temelji na komediji Pierra Beaumarchaisa. Zgodba je postavljena v drugo polovico 18. stoletja, in sicer na dvorec grofa Almavive v nekdanji Andaluziji. Grof Almaviva brivcu Figaru ponudi službo na dvoru, kjer le-ta spozna Suzano, spletično grofice Rozine. Vanjo se zaljubi, zato se želi z njo poročiti. Vmeša se grof, ki želi zapeljati Suzano, ta pa ga, s pomočjo grofice, želi naučiti nekaj lekcij iz zvestobe. Figarovo spletkarjenje iz preteklosti ga pripelje na sodišče, kjer odločajo o njegovi pogodbi z dvorno oskrbnico Marcellino. Zgodba se v trenutku spreobrne, ko Figaro ugotovi, da je Marcellina njegova mama. Figaro in Suzana se končno poročita, svatba pa doseže vrhunec z Amadeusom.

Muzikal, ki ga odlikujeta odlična igra in petje, je prepleten z modernimi pop in rock skladbami iz konca preteklega stoletja (Magnifico, Sonny&Cher, Queen, Madonna, Bob Marley idr.). Igralci, med katerimi je tudi naš bivši učenec Jure Kekec, so nas s svojo igro, petjem in plesom tako navdušili, da smo jih nagradili s stoječimi ovacijami. 

Zapisala učenka IP-TISK: Sara Desku, 9. b

(Skupno 1.012 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost