Šola v naravi za učence 5. razreda – 4. dan

Tudi četrti dan so se nadaljevale naše utečene že dejavnosti. Jutro se je začelo s telovadbo. Po zajtrku smo se ponovno razdelili v skupine. Prva skupina si je ogledala fužine in Hudičev most, druga skupina je plezala v steni, tretja pa se je lotila orientacijskih vsebin. Po pridnem delu v skupinah smo se odpravili na kosilo, nato pa smo znova spoznavali značilnosti alpskega sveta, in sicer prsti, rastlin in živali. Da pa se ne bi zgolj učili, smo se preizkusili še v lokostrelstvu in igrali športne igre. Zvečer smo se učili še cirkuških veščin, pri čemer seveda ni manjkalo smeha in dobre volje.
Lepe pozdrave iz Bohinja vam pošiljajo vaši petošolci!

3. dan

Tretji dan smo, tako kot drugi, začeli s telovadbo. Po zajtrku smo se znova razdelili v skupine in vsaka skupina se je lotila svoje dejavnosti. Tako si je ena skupina danes ogleda fužine in Hudičev most, druga skupina je plezala v steni, tretja pa se je lotila orientacijskih vsebin. Po zasluženem kosilu smo spoznavali značilnosti alpskega sveta – posvetili smo se raziskovanju prsti, rastlin in živali. Za popestritev smo se lotili lokostrelstva in raznih športnih iger. Po večerji smo še malo spoznavali značilnosti alpskega sveta nato pa igrali tombolo.
Lep pozdrav iz Bohinja!
Vaši petošolci

2. dan

Naš drugi dan šole v naravi se je pričel zgodaj.  Ob 7.15 smo že pridno telovadili. Po zajtrku smo se razdelili v tri skupine. Ena skupina si je najprej ogledala muzej fužinarstva, nato pa še kamniti most čez Mostnico v bližini Stare Fužine, ki ga je dal leta 1777 zgraditi baron Žiga Zois in ga poznamo pod imenom Hudičev most. Druga skupina se je med tem lotila orientacijskih dejavnosti, tretja skupina pa se je preizkusila v plezanju v skali. Po zelo zabavnih dopoldanskih zaposlitvah nas je čakalo okusno kosilo. Po kosilu smo se znova razdelili, tokrat v dve skupini. Ena skupina se je najprej lotila spoznavanja značilnosti vode in živih bitij v vodi in ob njej, druga pa se je vozila s kanuji po jezeru. Tudi popoldanske aktivnosti so minile kot bi mignil in že nas je čakala večerja. Po večerji nas še čaka veliko zabave, saj se bomo igrali družabne igre.
Pozdravčki iz Bohinja!
Petošolci

1. dan

Petošolci smo že nestrpno pričakovali ponedeljek, 14. oktobra 2019, ko smo se končno odpravili v šolo v naravi. Zjutraj smo na parkirišču pod gradom objeli svoje starše in jim pomahali v slovo, saj se naslednjih pet dni ne bomo več videli. V Bohinj smo prispeli ob 11. uri in se udobno namestili v svoje sobe. Seveda smo se seznanili tudi s hišnimi pravili. Povedali so nam še nekaj zanimivih informacij o značilnostih Bohinja in oklice. Po kosilu, ki je bilo odlično, smo se odpravili na potep. Ogledali smo si geografske značilnosti Bohinjske doline. Podali smo se na pohod ob jezeru v naselje Ukanc. Seveda ni manjkalo športnih aktivnosti. Še posebej razburljiv je bil včerajšnji večer, ko smo se po večerji odpravili na nočni sprehod z lučkami, ki ga še dolgo ne bomo pozabili.

Pošiljamo vam lepe pozdrave iz Bohinja, kjer neizmerno uživamo!

Vaši petošolci z učiteljicami Simono J., Simono T. in Matejo

(Skupno 1.054 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost