Muzikal “Poetovio” tudi drugič spravil občinstvo na noge

Kot vsi že vemo, je letošnje koledarsko leto še posebej pomembno za naše malo in hkrati zgodovinsko veliko mesto Ptuj.

V tem letu namreč obeležujemo 1950 let, odkar je naše mesto bilo prvič pisno omenjeno. Ker smo Olgičarji znani po tem, da smo aktivni na najrazličnejših področjih, smo letos pripravili muzikal z naslovom Poetovio. Olgica je v sodelovanju z društvom za glasbeno umetnost Arsana in Poetovio 69 – Društvom za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj že v mesecu juniju pripravila na dvorišču Minoritskega samostana Ptuj prvo uprizoritev muzikala, ki je delo celoletnega truda nas, učencev pod vodstvom naših odličnih mentorjev, še posebej velja izpostaviti učiteljico mag. Renato Debeljak in učiteljico solo petja vokalne šole Arsana gospo Ano Delin. Pod njunim mentorstvom smo na odru skozi glasbo, igro in ples prikazali, kako je sploh prišlo do imena Poetovio.

Ponovitev je bila 3. oktobra 2019 v Dominikanskem samostanu Ptuj. Po uvodnem nagovoru gospe ravnateljice Helene Ocvirk se je glasbena pravljica pričela. Vlogo Primusa je prevzel Patrik Desku, v vlogi Flavie se je izkazala Zaja Postružnik, piko na i pa so prispevali več kot odlični solisti, in sicer Neja Gajzer, Nuša Arnuš, Emma Sartor in Matic Rutar.

Muzikal je, kot že tudi v mesecu juniju, ponovno požel stoječe ovacije gledalcev.

Seveda nam ta projekt ne bi uspel brez podpore Mestne občine Ptuj, društva za glasbeno umetnost Arsana, Vrtca Ptuj, Poetovia LXIX – Društva za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj ter šiviljstva Lidije Šmigoc. Vsem se iskreno zahvaljujemo, da ste pomagali uresničiti naše cilje, da vam in nam dokažemo, da smo Olgičarji iz pravega testa.

Za na konec pa le še beseda: “AVE!”

Zapisala učenka IP-TISK: Neja Gajzer, 7. b

(Skupno 433 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost