Zaključna ekskurzija za učence 9. razreda

Tako kot vsako leto, smo se s sošolci tudi letos zelo veselili zaključne ekskurzije. Dočakali smo jo v petek, 7. junija 2019, ko smo se učenci devetih razredov odpravili v Piran na našo zadnjo ekskurzijo v osnovni šoli.

Na parkirišču pod gradom smo se zbrali že ob šesti uri zjutraj in se odpravili na pot. Na avtobusu zagotovo ni manjkalo dobre volje in kot pojejo v skupini Čuki, smo se tudi mi odpravili na morje. Po kratkih vmesnih postankih med štiriurno vožnjo smo prispeli v Izolo. Najprej smo se odpravili do bližnje marine, kjer nas je pričakala manjša ladjica, s katero smo v sproščujočem vzdušju ob naši obali pluli mimo Pirana, sečoveljskih solin, vse do Portoroža. Tam  je ladjica obrnila nazaj proti Izoli. Ker je ob prihodu na obalo sonce že močno pripekalo, smo se skupaj z učitelji odpravili do mestne plaže v Piranu. Prostega smo imeli kar nekaj časa, tako da smo naše brihtne glav`ce lahko ohladili v toplem slovenskem morju.  Po aktivno preživetem času v morju in na plaži smo se odpravili do ene izmed lepših slovenskih znamenitosti, Tartinijevega trga, kjer smo posedeli v bližnji restavraciji in v sproščujočem vzdušju pojedli toplo kosilo. Medtem ko smo si brihtne glav`ce nabirale energijo, pa smo na našo nesrečo oziroma srečo zamudili termin, za katerega smo bili dogovorjeni v Pomorskem muzeju. Tako smo se pač ravnali po starem slovenskem pregovoru “Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.” in smo si raje ogledali mestno cerkev ter se prehodili po Piranu. Tudi to je bilo koristno, saj smo spoznali nov delček za nas še neraziskane Slovenije. Po čudovito preživetem dnevu ob morju smo se počasi odpravili do našega avtobusa in krenili proti Ptuju.

Na zadnjem osnovnošolskem izletu smo se zelo zabavali, dan pa smo zaključili še posebej lepo, saj smo se po prihodu na Ptuj vsi skupaj odpravili na Panoramo v kino pod zvezdami.

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

(Skupno 500 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost