Spoznavajmo države Evropske unije 2019

V počastitev dneva Evrope in petnajste obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo je v soboto, 11. maja 2019, na Mestnem trgu potekala prireditev v sklopu projekta Spoznavajmo države Evropske unije. Tudi v tem šolskem letu je naša šola predstavljala Madžarsko. Rdeča nit letošnjega projekta je bilo podjetništvo, naša naloga pa je bila predstaviti tri najuspešnejša podjetja posamezne države. Mi smo se odločili, da predstavimo priznano podjetje MOL, tj. madžarsko naftno družbo, računalniško podjetje Prezi in nizko cenovno letalsko družbo WizzAir. V tem šolskem letu so se posamezne šole, zraven predstavitve na stojnici, predstavile še z oglasom za eno od treh podjetij, ki so ga lahko predstavili kot video oglas ali predstavitev v živo na odru.

Priprave na projekt so se začele že kar nekaj časa prej, saj smo morali izdelati veliko izdelkov, ki smo jih predstavili na naši stojnici. V soboto pa je šlo zares. Zjutraj smo se odpravili do naše stojnice, ki smo jo morali do 9. ure, ko se je prireditev uradno pričela, okrasiti. Na stojnici smo predstavili vsa tri podjetja; razstavili smo izdelke učencev, knjižne kazalke, promocijske izdelke (majice, termo lončke, dišave za avto, varnostne brezrokavnike, napihljive žoge in balone), ki nam jih je prijazno podarilo podjetje MOL, obiskovalcem pa smo ponudili tudi madžarsko rezino. Stojnico si je ogledalo veliko ljudi, med drugim tudi madžarskih turistov, ki so bili navdušeni, da predstavljamo ravno njihovo državo in podjetja. Vsi pa so bili še posebej veseli našega srečelova, saj smo obiskovalcem ponudili možnost, da preizkusijo svojo srečo in zadenejo katerega od MOL izdelkov.

Nestrpno smo tudi čakali, da bomo se lahko obiskovalcem predstavili še z oglasom za MOL, ki smo ga pripravili. Ko smo ugotovili, da oglasa zaradi tehničnih težav ne bodo predvajali, smo bili ne samo zelo razočarani ampak tudi jezni, saj smo v snemanje oglasa vložili zelo veliko truda in smo si želeli, da bi ga videlo čim več ljudi. Oglase je ocenila tudi strokovna komisija, a je kljub odličnemu tretjemu mestu na koncu ostal grenak priokus.

Ob 12. uri smo se odpravili v ‘Evropark’, kjer smo v zrak spustili balone Evropske unije, nato pa smo se vrnili do stojnice, pospravili in se odpravili do šole in domov.

 

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

 

Naš oglas:

(Skupno 439 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost