Tri raziskovalne naloge z uvrstitvijo na državno tekmovanje

Tudi v tem šolskem letu smo se na naši šoli resno lotili raziskovalnega dela. V petek, 22. marca, smo se Zarja Malovič, Lucija Dimovski Ivanuš, Matija Friedl, Nika Urek in Nina Janžekovič odpravili na 2. osnovno šolo Slovenska Bistrica na zagovor naših raziskovalnih nalog na 27. regijskem srečanju mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije.

V šoli smo se zbrali že ob 7.30 uri, da smo naše naloge še zadnjič, preden je šlo zares, predstavili mentorjem. Iz šole smo se odpravili ob osmi uri, nato pa se s kombijem odpravili v Slovensko Bistrico. Ko smo prispeli, nas je tam pričakal majhen prigrizek, šola gostiteljica pa je pripravila kratek sprejem in pozdrav ge. ravnateljice 2. OŠ Slovenska Bistrica in vodje raziskovalnega središča Bistra Ptuj, gospoda Štefana Čelana. Po sprejemu smo se tekmovalci živčni odpravili do učilnic, kjer smo si pripravili svoje predstavitve. Po koncu naših predstavitev, ki so šle tako, ko smo si to želeli, so nas pogostili s kosilom, nato pa smo počakali na razglasitev rezultatov. Vsi tekmovalci z naše šole smo domov odšli zelo veseli, saj smo se vsi uvrstili na državno tekmovanje. Raziskovalna naloga Matije Friedla z naslovom Glasba, disciplina na olimpijskih igrah pod mentorstvom Marije Feguš Friedl in so-mentorstvom Boštjana Kozela je dobila zlato priznanje. Tudi najina raziskovalna naloga Brezdomstvo v današnji družbi pod mentorstvom Dušana Lubaja je prejela zlato priznanje. Nika Urek in Nina Janžekovič pa sta osvojili srebrno priznanje za raziskovalno nalogo Mi plešemo, ki sta jo izdelali pod mentorstvom Vide Lačen.

Raziskovalno delo, ki je potekalo na naši šoli v tem šolskem letu, je bilo za vse učence tekmovalce in naše mentorje zelo uspešno, kar kažejo uvrstitve naših nalog na državno tekmovanje.

 

Zapisali mladi raziskovalki: Zarja Malovič in Lucija Dimovski Ivanuš, 9. a

 

 

 

(Skupno 474 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost