Pomagali z zbiranjem zamaškov

V ponedeljek, 18. marca 2019, smo se učenci šolskega ansambla Glasbene mašine Osnovne šole Olge Meglič Ptuj, in sicer Emma Sartor, Rok Kukovec, Matic Rutar, Darma Fenos in Naja Fridl, v spremstvu knjižničarke Alenke Kandrič, udeležili dogodka ob predaji plastičnih zamaškov, ki jih na območju celotnega Spodnjega Podravja zbiramo v humanitarne namene.

Na dogodek nas je povabil gospod Ignac Habjanič, ki je pred leti s to akcijo tudi začel. Do danes jih je s pomočjo vrtcev in šol ter drugih prostovoljcev, ki želijo pomagati, zbral cca. 50 ton. Predaja je potekala v skladišču železniške postaje Ptuj. Dogodka se je udeležil tudi naš znani slovenski pevec Vlado Kreslin, ki je ob naši pomoči zapel svojo pesem »Vse se da«. Tokrat so bili zamaški namenjeni za pomoč Gregorju Urlebu iz Maribora, ki je na invalidskem vozičku.

Po uradnem delu je sledilo druženje z glasbenikom in z Gregorjem, o humanitarnosti in o tem, kaj nam ta pomeni, smo podali tudi izjave za medije. Nato pa je sledila prava delovna akcija. Naredili smo verigo in z zamaški natovorili cel tovornjak Slovenske vojske. Slednja namreč skupaj s svojimi vojaki sodeluje v tej akciji tako, da zamaške natovorijo in jih odpeljejo v predelovalni obrat v Črno na Koroškem.

Po zaključku smo se posladkali še s piškoti in ledenim čajem.

Veseli smo, da smo lahko bili tudi sami del te dobrodelne zgodbe, ki nam bo za vedno ostala v spominu.

Naja, Emma, Darma, Rok, Matic

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost