Zadnji šolski dan v letu 2018 in prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V petek, 21. decembra 2018, je bil še posebej pester dan, saj je bil to zadnji šolski dan v tem koledarskem letu.

Tako kot vsako leto, smo se tudi letos vsi učenci zbrali v šolski telovadnici, kjer smo si skupaj ogledali prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Letos sta nas skozi prireditev popeljala voditelja Nik Tavčar in Sergej Skaza. Spomnili smo se, kdaj in kako je Slovenija postala samostojna država, prisluhnili nekaterim izjavam znanih Slovencev o tem, kaj jim pomeni neodvisnost in izjavam naših Olgičarjev o tem, kaj jim pomeni mir. Program so popestrile pevske točke. Neja Gajzer in Emma Sartor sta nam zapeli pesem Svet je tvoj, šolski bend Glasbene mašine se je predstavil z Belo snežinko, Nuša Arnuš pa nam je s pesmijo Mali jelenček Rudolf pričarala pravo božično vzdušje. Naši drugošolci so se nam ob koncu prireditve predstavili s plesno točko z obroči na pesem Mi delamo snežaka.

Sledil je sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Najprej so se učenci dejavnosti RaP-a Mini teater predstavili s skečem o šoli, nato pa sta Sergej Skaza in Miha Godicelj na oder povabila naše najmlajše Olgičarje, ki so za njima ponovili zaprisego, s čimer so postali polnopravni člani šolske skupnosti. Vsak od njih je za darilo prejel še priponko naše šole in slovensko zastavo. Na koncu je naše prvošolce nagovorila gospa ravnateljica, nato pa je še nam vsem zaželela lepe praznične dni v krogu družine.

Po prireditvi smo se vrnili v svoje učilnice, kjer smo nadaljevali s prazničnim rajanjem. Več dela so imeli naši devetošolci, ki so pripravili srečelov. Pred njihovima matičnima učilnicama je bilo kot v čebelnjaku, saj smo učenci nestrpno čakali na svoje dobitke.

Po koncu našega zadnjega šolskega dne v koledarskem letu 2018, ki je minil v lepem in prijetnem vzdušju, smo se navdušeni odpravili novoletnim počitnicam naproti.

Zapisala učenka IP-TISK: Kaja Golob, 7. b

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost