Moja pravljica 2018

»Ljudje težimo k ritmu in urejenosti, kot magnetna energija razporeja železne opilke v fizikalnem eksperimentu in kot v snežinki iz vode nastanejo kristali. V pravljicah ali pesmih so otrokom všeč ponavljanja, refreni in univerzalni motivi, saj jih lahko vsakokrat na novo prepoznajo – to so elementi, ki urejajo besedilo, vzpostavljajo v svetu prečudovit red.«

Tako je zapisala latvijska pesnica, pisateljica, knjižna urednica in zvesta sodelavka programov za promocijo branja, Inese Zandere.

Tudi vi, dragi učenci, ste ponovno pokazali, da je pravljica za vas svet, ki je urejen tako, da se v njem najde prostor za vsakogar. Čudežna sila vas je gnala, da ste v svojih pravljicah naslikali domišljijo ali pa enostavno željo po tistem, kar želite biti.

Ponosna sem, da je zaradi vas nastala še ena bogata zakladnica čudovitih pravljic, napisanih ali naslikanih, v slovenskem, pa tudi v tujem jeziku. Večina izmed vas se je nastajanja pravljic lotila sama. Vesela pa sem, da so se nekaterim otrokom pri ustvarjanju pridružili tudi njihovi starši.

Vsakemu posebej, ki se loti te čudovite spletne mojstrovine, naj branje predstavlja skrivnost, v kateri bo vsak našel tudi tisto, česar morda ni iskal ali tisto, česar morda sicer ne doseže.

Dragi učenci, kot že rečeno – ustvarili ste mojstrovine. Čudovite in vaši starostni stopnji primerne.
Zdaj smo na vrsti mi, bralci. Izrazimo spoštovanje do velikosti majhnega – do ustvarjalcev Moje pravljice 2018. Čaka nas izjemen svet skrivnosti in domišljije.

Knjižničarka Alenka Kandrič

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost