Spoznavajmo države EU

V soboto, 12. maja 2018, smo se učenke 6. b razreda z učiteljicama Dorotejo Širovnik in Lidijo Žmavc odpravile v Minoritski samostan, kjer je letos potekal projekt »Spoznavajmo države EU«, na katerem so sodelovale številne podravske osnovne šole, nekatere srednje šole in vrtec Ptuj. S projektom smo obeležili 14. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo.

Vsaka šola je na stojnici predstavila svojo državo; mi smo letos ponovno predstavljali Madžarsko. Letošnja rdeča nit projekta je bil šport. Madžarska ima veliko dobrih športnikov v najrazličnejših disciplinah, še posebej pa so uspešni v plavanju, nogometu, boksu ter zlasti v sabljanju. Le-to je bilo tudi osrednja tema točke s katero smo se predstavili: opisali smo sabljanje in najboljše sabljače, med tem pa sta Ela in Lea še demonstrirali nekatere sabljaške gibe s sabljami, ki smo jih izdelali v šoli.

Mimoidoče smo ob naši stojnici poučili o športu in športnikih na Madžarskem, posladkali pa so se lahko še z okusnimi kakavovimi polžki. Kdor je želel, si je lahko domov odnesel tudi recept, zloženko o vrhunskih madžarskih športnikih in medaljo iz slanega testa.

Kasneje smo se sprehodili še do »Evroparka«, kjer smo v zrak spustili balone.

Preživeli smo čudovito, živahno sobotno dopoldne, na katerem smo lahko spoznali veliko novega o državah Evropske unije.

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 6. b

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost