Tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda

V ponedeljek, 6. novembra 2017, smo imeli učenci od 1. do 9. razreda tehniški dan na katerem smo izdelovali izdelke za bazar, ki ga bomo pripravili ob dnevu šole.

Ta tehniški dan je bil prav poseben, saj smo se v delavnicah družili učenci različnih razredov: drugošolci s šestošolci, tretješolci s sedmošolci, četrtošolci z osmošolci ter petošolci z devetošolci. Naši prvošolčki so izvajali delavnice ob pomoči tutorjev, to je prostovoljcev iz višjih razredov, kasneje pa so se kratko pridružili še nekaterim drugim skupinam, kjer so lahko tudi sami izdelali lepe izdelke.

Ko smo bili razdeljeni v skupine, smo lahko pričeli z ustvarjanjem v prvi delavnici, nato pa smo se po malici zamenjali in nadaljevali z delom še v drugi delavnici.

Učenci 2. a in 6. b razreda so v eni delavnici izdelovali novoletne izdelke iz lesa, papirja in stekla, v drugi pa novoletne vence in dedke Mraze iz naravnih materialov kot so lubje, storži, veje in trsje.

Učenci 2. b in 6. a so izdelovali adventne venčke in voščilnice iz papirja s tehniko linorez ter novoletne okraske in božične vence.

V 3. a so se družili s 7. b. V eni delavnici so izdelovali namizne papirnate smrečice, za katere so potrebovali karton, barven papir in lesene palčke, v drugi pa so izdelovali papirnate adventne venčke.

Učenci 3. b so sodelovali z učenci 7. a. V eni delavnici so izdelovali okraske iz testenin (npr. snežinke, rakete ipd.), v drugi pa božičke in sovice iz kartona, tulcev, papirja in rdeče folije.

V 4. a in 8. b so izdelovali snežake in aranžmaje iz storžev, sveč in lesa, v drugi delavnici pa svečnike iz lesa, plastenk in odsluženih zgoščenk.

Učenci 4. b in 8. a so izdelovali snežake iz lesa, gumbov in storžev ter okraske iz das mase.

Učenke in učenci 5. a in 9. b so uživali pri izdelovanju nakita iz gumbov ter risanju lepih voščilnic s svinčnikom in tušem.

V 5. b so se družili z učenkami in učenci 9. a. Izdelovali so lovilce sanj in bogate cofke iz volne ter torbice in žepke iz volne in leseno dekoracijo za na mizo.

Obe delavnici sta hitro minili in nastalo je veliko zelo lepih izdelkov. Ta tehniški dan je bil čisto nova izkušnja na kateri smo se vsi učenci zelo zabavali in želimo si še več podobnih dnevov dejavnosti.

Zapisala šolska novinarja: Jure Luka Kramberger in Vanesa Pungaršek, 7. b

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost