Podelitev Večernice

V četrtek, 21. septembra 2017, se nas je 7 učencev iz 8. in 9. razreda, v spremstvu naše knjižničarke Alenke Kandrič z avtobusom odpravilo na podelitev Večernice v Mursko Soboto. Večernica je literarna nagrada za najboljše izvirno mladinsko slovensko delo, ki jo podeljuje časopisna hiša Večer. Prireditev ob podelitvi je potekala v Gledališču Park Murska Sobota na srečanju pisateljev Oko besede. Udeležbo nam je omogočilo društvo Bralna značka Slovenije. Najprej smo si ogledali Shakespearovo predstavo Sen kresne noči v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor, nato je sledila podelitev nagrade. V uvodu smo prisluhnili pravljičarki Vesni Radovanović in njeni interpretaciji pesmi Imagine v slovenskem prevodu.

Izmed petih pisateljev, ki so prišli v ožji izbor, je komisija v sestavi dr. Igorja Sakside, Erice Johnson Debeljak, Maje Logar, Petre Vidali in Toneta Obadiča izbrala najboljše izvirno slovensko mladinsko delo.  Tudi letos je nagrado prejel pisatelj Peter Svetina za izvrstno pesniško zbirko Molitvice s stopnic. Med nominiranimi je bilo še eno njegovo delo s kratkimi zgodbami Sosed pod stropom. Ostali nominiranci so bili še Miha Mazzini: Zvezde vabijo, Nataša Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh in Bina Štampe Žmavc: Čarimatika.

Ob podelitvi nagrade so spregovorili še dr. Igor Saksida, predsednik komisije, Petra Vidali, kritičarka, publicistka in urednica na dnevniku Večer, ter župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Nagovoril nas je tudi nagrajenec Peter Svetina. Po prireditvi smo lahko z njim in drugimi ustvarjalci literarne besede poklepetali in se z njimi fotografirali. Nato smo se posladkali še s slastno torto in se odpravili nazaj proti domu. Tako se je iztekel za nas še en, malo drugačen, toda zanimiv dogodek.

Zapisala učenka: Mojca Pulko, 8. b

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost