Prvi šolski dan

V petek, 1. septembra 2017, smo se učenci Olgice po dvomesečnih poletnih počitnicah znova zbrali v šolski telovadnici na svečanem začetku šolskega leta 2017/18.

Učenci od 4. do 9. razreda smo se zbrali že ob 8. uri. Najprej nas je nagovorila gospa ravnateljica, ki nam je vsem zaželela obilo uspehov v tem šolskem letu. Posebej je izpostavila naše devetošolce, za katere je bil to še zadnji ‘prvi šolski dan’ na Olgici. Vprašala nas je tudi, če smo ob prihodu v šolo opazili kaj novega. Takoj smo vedeli, da govori  o novem izgledu naše Olgice, saj je le-ta med počitnicami dobila novo fasado. Po predstavitvi razrednikov smo se skupaj z njimi odpravili v naše učilnice, kjer smo prejeli urnike in izvedeli nekatere pomembne informacije za novo šolsko leto. Nekaj časa smo se še pogovarjali, saj smo si po dolgih počitnicah imeli veliko za povedati. Pojedli smo še malico in se posladkali s sladoledom, nato pa se odpravili domov.

Učenci od 1. do 3. razreda so se zbrali v šolski telovadnici uro in pol za nami. Njihov svečan začetek šolskega leta se je začel z zabavno predstavo Medved in čebela, ki jo je uprizoril mali-Bu. Ob predstavi so se vsi izjemno zabavali, še posebej naših 54 najmlajših Olgičarjev – prvošolčkov. Po nagovoru gospe ravnateljice je gospod Brkič spregovoril nekaj besed o varnosti na poti v šolo. Nato so se učenci skupaj s svojimi razredničarkami odpravili v učilnice, starše pa smo povabili na pogostitev v atrij šole.

Tako kot vsak leto je bil tudi letošnji prvi šolski dan ravno takšen kot mora biti – sproščen, a hkrati svečan.

Zapisal učenec IP-TISK: Miha Godicelj, 8. a

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost