‘Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo’ na Olgici

Že tretje leto zapored je družba Radio Tednik Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in osnovnimi šolami Olge Meglič, Mladika, Ljudski vrt in Breg pripravila prireditev Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Letos je prireditev za vse omenjene šole potekala v športni dvorani naše šole, in sicer v sredo, 14. decembra 2016.

Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah: mlajši učenci (od 1. do 5. razreda) in starejši učenci (od 6. do 9. razreda). Vsaka šola je na tekmovanje prijavila šest nastopajočih, po tri v vsaki kategoriji.

Na prireditvi so tako vsi nastopajoči pokazali svoje pevske talente in izjemno navdušili obiskovalce. Iz naše šole, ki se je predstavila kot zadnja, smo nastopile Nuša Arnuš, Emma Sartor in Neja Gajzer v kategoriji mlajših učencev ter Naja Fridl, Kaja Rutar in Maša Sarić v kategoriji starejših učencev. Vse nastopajoče smo dale vse od sebe in odlično odpele svoje pesmi, a žal je na vsakem tekmovanju tako, da vsi ne morejo napredovati v naslednji krog. Po končanih nastopih je tako strokovna žirija razglasila tiste, ki se jim je uspelo uvrstiti v polfinale. Iz naše Olgice sta se naprej uvrstili Emma Sartor in Naja Fridl.

Čestitke vsem šestim za odlične nastope, Emmi in Naji pa obilo uspeha v polfinalu!

Zapisala učenka IP-TISK: Maša Sarić, 9. b

(Skupno 488 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost