Tehniški dan

2016_10_20_Tehniški _naslovna

V četrtek, 20. oktobra 2016, smo imeli učenci od 1. do 9. razreda tehniški dan v okviru katerega smo izdelovali izdelke za bazar.

V obeh oddelkih 1. razreda in v 3. b so učenci izdelovali snežake, jelenčke ter božičke iz kuhalnic.

Učenci 2. razreda ter 3. a so izdelovali snežake in smrečice iz sladolednih palčk.

V 4. razredu so izdelovali novoletne aranžmaje iz naravnih materialov kot so storži, vejice iglavcev, listi, lupinice kostanjev in žirov ter drugih materialov kot so bleščice, kamenčki, modelčki za peko, plastika …

V 5. a so iz blaga šivali ptičke, ki so jih kasneje napolnili s sivko ter žogice, ki so jih napolnili z bombažem.

Učenke in učenci 5. b so izdelovali smrečice in zvezde iz razrezanih vej in barvali kamenčke za igro “križec, krožec”.

Učenci 6. razreda smo izdelovali okraske in nakit iz časopisnega papirja s tako imenovano “quilling” tehniko. Isto tehniko smo uporabili še za izdelavo lepih voščilnic.

V 7. razredu so iz šeleshamerja izdelovali darilne škatlice ter suhe bidermajer šopke.

Učenci 8. in 9. razreda so prvi del tehniškega dne namenili poklicni orientaciji v okviru katere so se jim predstavile nekatere ptujske srednje šole, in sicer Gimnazija Ptuj, Elektro in računalniška šola Ptuj ter Strojna šola Ptuj. Drugi del tehniškega dne so nato tudi oni namenili izdelavi izdelkov za bazar.

Osmošolci so izdelovali mandalo na voščilnici in drobižnice, devetošolci pa so okraševali kozarce in izdelovali usnjene mošnjičke.

Ta tehniški dan je bil nekoliko drugačen, saj so delavnice za učence od 6. do 9. razreda vodile dijakinje Biotehniške šole Ptuj ter Ekonomske šole Ptuj, ki so nam predstavile, kako posamezen izdelek narediti nato pa nam po potrebi tudi priskočile na pomoč.

Z veliko dobre volje so tako na ta deževen jesenski dan nastali številni lepi izdelki, ki jih bomo ponudili našim obiskovalcem na božičnem bazarju.

.

Zapisala šolska novinarja: Sara Desku in Jakob Val Mogu, 6. b

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost