Valeta 2016

2016_06_14_VALETA_naslovna

Ni dovolj samo vedeti;

znanje je treba tudi uporabljati.

Ni dovolj hoteti, treba je tudi narediti.

(Johann Wolfgang von Goethe)

 

Že vse od septembra 2007 smo vedeli, da bo enkrat prišel ta dan, dan, ko se bomo poslovili od šole, učiteljev in drugih delavcev šole, sošolcev in prijateljev. Dan, ko bo za nas resnično konec vsega, povezanega z osnovno šolo. Ta dan je bil torek, 14. junij 2016.

38 devetošolcev, generacije 2007 – 2016, smo skrbno pripravljali program za valeto, točke, vadili plese s plesno šolo Mambo ipd.

Valeta z naslovom Zvezde Olgice 2007 – 2016 se je začela ob 18.00 uri. Začeli  smo s  koračnico, nato pa nadaljevali s četvorko, valčkom, svingom …  Kmalu zatem smo začeli s programom. Valetniki smo bili predstavljeni kot akademija Zvezde Olgice, ki podeljuje nagrade-Zvezde Olgice učiteljem in ostalim delavcem šole. Le-ti so bili nominirani za glavne vloge in režije v različnih filmih. Med programom smo imeli priložnost slišati tudi nekaj pevskih točk in eno glasbeno.

Proti koncu prireditve smo razglasili tudi zmagovalce Zvezde Olgice 2016. Nagrado za glavno žensko vlogo v filmu Julie&Julia je prejela ga. Slavica Marušek, razredničarka 9. a razreda. Za glavno moško vlogo je bil nagrajen Vojko Jurgec, razrednik 9. b razreda, v filmu Kraljev govor. Nagrado za najboljšo režijo pa je dobila ga. ravnateljica Helena Ocvirk za film Šola za življenje. Vsi nominiranci so bili v svojih vlogah v filmih zelo uspešni, vendar ti trije so na nas pustili največji pečat.

Za konec pa so se podelile knjižne nagrade za zlate odličnjake, zlate bralce, naj kulturnice, naj učenko, naj športnika in naj tehnika šole.

Veseli, vendar s težkim srcem, smo se odpravili v hotel Primus, kjer smo večerjali. Ob tem pa smo se tudi zelo zabavali, plesali in ustvarjali nepozabne spomine. V poznih jutranjih urah smo se vrnili domov, čeprav smo vedeli, da se moramo tega dne ob 10. uri oglasiti tudi v šoli, da bomo dobili spričevala ter se bomo zares poslovili.

Vseh 9 let smo se imeli lepo, se veliko naučili, pridobili razne izkušnje, razvijali nemogoče ideje, se zabavali, veliko klepetali, nagajali in se družili. Vse slabo smo že pozabili, lepo in dobro pa ostaja z nami in bo čakalo na posebne trenutke, ko bo naš spomin zaneslo nazaj v osnovnošolske klopi.

 

Zapisala šolska novinarka: Nika Šoštarič, (še zadnjič) 9. b

(Skupno 2.000 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost