1. tehniški dan za učence od 4. do 9. razreda

1_tehniski
V sredo, 11. novembra 2015, smo imeli 1.tehniški dan za učence od 4. do 9. razreda, na katerem smo v delavnicah izdelovali vrsto različnih izdelkov.

Četrtošolci so preizkusili svojo ustvarjalnost in ročne spretnosti v izdelavi novoletnih aranžmajev in okraskov iz lesa.

Učenke in učenci 5. a so izdelovali hotel za žuželke, namizne dekoracije in svečnike iz naravnih materialov ter sovice iz lesa. V 5. b pa so izdelovali torbice iz odpadnega tekstila.

V 6. a razredu so izdelovali darilne vrečke iz časopisnega papirja, zapestnice iz odpadnega usnja ter obleko iz odpadnih materialov, v 6. b pa posodice za bombone, okraske za novoletno jelko ter obleko iz odpadnih materialov.

V 7. a so izdelovali košarice in okraske iz plastenk in kartonastih tulcev, v 7. b pa so bili modno obarvani, saj so izdelovali torbice iz kartonastih tulcev in plastičnih zamaškov.

Osmošolci so izdelovali okraske za novoletno jelko iz slamic, papirja, koruze, fižola, barvali so okvirje ter izdelovali okraske iz keramične mase oz. kita.

Sladkosnedi 9. a razred se je preizkusil v kuhanju marmelade, peki palačink in v izdelovanju obleke, 9. b pa smo izdelovali obeske iz odpadnega usnja ter kreirali obleko iz odpadnega materiala.

Izdelki, ki smo jih učenci izdelali, bodo namenjeni prodaji na božično-novoletnem bazarju, z oblekami pa se bomo predstavili na modni reviji, ki bo potekala ob dnevu šole.

 

Zapisali šolski novinarki: Nika Šoštarič in Tjaša Cebek, 9. b

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost