Delavnica »Lego Mindstorms«

robotika

V petek, 9. oktobra 2015, smo se tri učenke – Vita Koren, Naja Fridl in Lucija Dimovski Ivanuš, 6. a, udeležile delavnice Lego Mindstorms. Delavnica, katere glavna tema je bila robotika, je potekala v prostorih Kibla portala v Mariboru. Naša mentorica je bila ga. Vida Lačen. Delavnice so se udeležili tudi učenci nekaterih drugih slovenskih šol.

V prvem delu delavnice smo osvojile konstruiranje in programiranje robota. To je izgledalo tako, da smo dobile že narejenega robota, ki smo ga preko kabla povezale z računalnikom. Na računalniku je bil nameščen poseben program, ki smo se ga ob pomoči učiteljev naučile uporabljati. Na robota smo naložile program za njegovo gibanje, ki smo ga sestavile same. Robot se je premikal gor, dol, levo, desno in delal obrate. Malo smo se poigrale s programiranjem, nato pa smo začele sestavljati koreografijo za nas in kasneje še enako koreografijo za robota. Po odmoru smo začele izdelovati obleke za nastop, ki so bile narejene iz belih trakov in majhnih lučk. Pri izdelavi smo se zelo zabavale. Po izdelavi oblek smo še ponovile točko, nato pa smo bile pripravljene za nastop. Nastopale smo pred vsemi, ki so se udeležili te super delavnice.

Čeprav naša točka ni šla kot po maslu, je bila dobra. Robota smo nato oddale in bile žalostne, da je že konec. Za nas je bil to zelo zanimiv in zabaven dan, saj smo se veliko naučile. Na delavnici smo osvojile programiranje robota in to znanje bomo z veseljem naprej delile z našimi sošolci.

Zapisala: Vita Koren, 6. a

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost