Na snemanju oddaje “Za male in velike”

2015_04_23_Radio_Ptuj

V četrtek, 23. aprila 2015, smo se nekateri učenci 5. a odpravili na Radio Tednik Ptuj, kjer smo sodelovali pri snemanju oddaje Za male in velike. Ko smo prišli na radio, nas je sprejela novinarka – ga. Natalija Škrlec.

Ker nas je bilo sedem, nismo mogli oddaje snemati v studiu, ampak smo jo posneli v sejni sobi. Novinarka nam je povedala, da se novinarji med seboj nikoli ne vikajo, ampak se tikajo, ne glede na to ali so starejši ali mlajši. Začeli smo s snemanjem oddaje, v kateri smo poslušalcem povedali več o tem, kar smo v soboto, 11. aprila, razstavili na EKO stojnici pred našo šolo. Prva je bila na vrsti Zara, ki je povedala nekaj o naši EKO Olgici. Naslednji je bil Luka, ki je povedal, kako zabavno je pri čebelarskem krožku. Sergej je predstavil čebeljo družino, Nina pa je prebrala pesmico o čebelah, ki jo je napisala naša sošolka Nika. Sama sem povedala nekaj o čudežnih lastnostih medu, nato pa je Lucija predstavila recept za medeno vodo, Naja pa še recept za medenjake, ki smo jih pekli skupaj z njeno babico.

Na koncu so Nina, Lucija in Naja na flavto zaigrale pesem Lojzeta Slaka – Čebelar. Po snemanju smo se veseli, polni novih doživetij vrnili nazaj v našo lepo šolo.

Zapisala: Vita Koren, 5. a

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost