1. tehniški dan s tržnico poklicev (14.10.2014)


1. tehniški dan s tržnico poklicev

V torek, 14. oktobra 2014, je na naši šoli, za učence od 1. do 9. razreda, potekal 1. tehniški dan, ob 17. uri pa smo že osmo leto zapored pripravili tržnico poklicev.

 

Učenci od 1. do 5. razreda so v dopoldanskem času v okviru tehniškega dne izdelovali različne izdelke za prihajajoči bazar, in sicer prvošolci papirnate škatlice v obliki snežaka in novoletne voščilnice, drugošolci jelenčke iz tulcev in obeske, tretješolci eko okraske za smrečico, uhane in verižice, četrtošolci izdelke iz gline in petošolci svečke in okraske iz voska, sklede in smrečice iz vrvice in volne ter krožnike iz mozaika.

Tema tehniškega dne za učence od 6. do 9. razreda je bila Poklicna orientacija s tržnico poklicev. Najprej smo po razredih imeli delavnice, kjer smo podrobneje spoznali izobraževalni sistem v Sloveniji in značilnosti nekaterih poklicev. V drugem delu tehniškega dne smo si lahko v okviru tržnice poklicev ogledali predstavitve  20 srednjih  šol, slovenske vojske, policije in zavoda za zaposlovanje, kjer smo dobili veliko zanimivih podatkov, ki so oz. nam bodo pomagali pri odločitvi za nadaljnje šolanje. 

Zapisali šolski novinarki: Nika Šoštarič in Tjaša Cebek, 8. b

Aktivnosti na tehniškem dnevu (1. – 5. razred)

{gallery}galerija_14_15/2014_10_14_Tehniski_1-5{/gallery}

Tržnica poklicev

{gallery}galerija_14_15/2014_10_14_Trznica_poklicev{/gallery}

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost