1. kulturni dan (26.9.2014)


Spoznavanje kulturne dediščine Ptuja

V petek, 26. septembra 2014, smo imeli vsi učenci naše šole 1. kulturni dan. Tema le-tega je bila »Spoznavanje kulturne dediščine Ptuja«, tako da smo si ogledali nekatere najpomembnejše znamenitosti na Ptuju.

 

Učenci od 6. do 9. razreda smo se udeležili tudi delavnice o 1. svetovni vojni, ki so jo za nas pripravili na ptujskem gradu ter spoznali delo radioamaterskega društva Ptuj, Elektro in računalniške šole Ptuj kot tudi slovenske vojske.

Osmošolci smo se najprej ustavili pri Orfejevem spomeniku, kjer so trije učenci povedali nekaj osnovnih podatkov o tej kulturni znamenitosti, in sicer v slovenščini, angleščini in nemščini. Nato smo si ogledali mestni stolp in se odpravili proti najstarejši hiši na Ptuju (tj. Prešernova 4). Po ogledu le-te smo odšli na ptujski grad, kjer smo imeli delavnico na temo iz 1. svetovne vojne, ogledali pa smo si tudi razstavo na isto temo. Kasneje smo se ustavili še ob grajskem stolpu na predstavitvi radioamaterjev, Elektro in računalniške šole ter slovenske vojske. Pot nas je nato vodila do malega grada, kjer danes domuje knjižnica Ivana Potrča Ptuj in do dominikanskega samostana. Nato smo se sprehodili do središča mesta – natančneje do mestne hiše in Florijanovega spomenika. Naša zadnja postaja je bila Miheličeva galerija, kjer smo si ogledali razstavo »Drava – življenje reke«.

Kulturni dan je hitro minil in bili smo si edini, da smo se naučili veliko novega.

Zapisala učenka IP TISK: Aldina Clarisa Ban, 8.a

2. razred

{gallery}galerija_14_15/2014_09_26_Kulturni_dan/2_razred{/gallery}

5. razred

{gallery}galerija_14_15/2014_09_26_Kulturni_dan/5_razred{/gallery}

7. razred

{gallery}galerija_14_15/2014_09_26_Kulturni_dan/7_razred{/gallery}

8. razred

{gallery}galerija_14_15/2014_09_26_Kulturni_dan/8_razred{/gallery}

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost