Energetska sanacija na Olgici (24.9.2014)


Energetska sanacija na Olgici

V tem šolskem letu smo učenci že veliko slišali o energetski sanaciji šole, a sva prepričani, da mnogo učencev kljub temu ne ve, kaj energetska sanacija sploh pomeni. Zato sva se odločili, da bova o tem povprašali pomočnika ravnateljice, g. Darka Zupanca.

Zaupal nama je, da bodo šolo tako obnovili, da ne bo prihajalo do večjih energetskih izgub. Vgradili bodo nova okna, in sicer takšna, ki bodo pozimi preprečevala izhod toplote iz stavbe in vdor hladnega zraka v stavbo. Poleg tega bodo izolirali tudi podstrešje in obnovili fasado na dvoriščnem delu ter na strani, ki gleda na Cafovo ulico. Obnova bo pomenila tudi manjše stroške za ogrevanje. G. Zupanc nama je še povedal, da bodo večja obnovitvena dela potekala predvidoma septembra in oktobra.

Pomemben podatek za vse učence, delavce in druge obiskovalce šole, ki prihajajo v šolo skozi dvoriščni del,  je, da bo v naslednjem tednu (tj. od 29. septembra do 3. oktobra)  zaradi gradbenih del zaprt vhod na dvorišče, zato bomo lahko vstopali v šolo skozi vhod v malo telovadnico.

Zapisali učenki IP TISK: Maša Travnikar Preac in Monja Sabotin, 7. a

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost