Zbiranje starega papirja (24.6.2014)


Akcija zbiranja starega papirja v šol. l. 2013/14

Tudi letošnje šolsko leto smo na naši šoli v okviru dejavnosti Šolskega sklada zbirali odpadni papir in ga nabrali skupaj več kot 10 ton. Največ so zbrali učenci 2. b, sledijo pa jim učenke in učenci 2. a in 5. b.

 

Namen akcije je bil zraven pridobivanja finančnih sredstev za nakup šolskih igral, ki si jih že tako dolgo želimo, pomagati sošolcem in sošolkam, ki živijo v socialni stiski, da so se lahko udeleževali različnih dejavnosti.

Namen akcije pa ni bil samo pridobivanje finančnih sredstev, ampak ozaveščanje vseh udeležencev in širše javnosti o ravnanju z odpadki, saj je zelo pomembno, da se star papir reciklira, da se preprečuje nastajanje odpadkov ter spodbuja in razvija čut za skupno dobro in sočloveka.

Papir smo zbirali doma in ga na dva meseca ob določenem terminu, ko so v šolo pripeljali keson, tudi prinašali in s pomočjo učiteljev in gospoda hišnika tehtali. Pri akciji so nas podpirali starši, učitelji in ostali delavci šole. Zbrali smo 10.558 kg papirja.

V letošnji akciji so bili najuspešnejši učenci 2. b razreda, ki so ob pomoči svojih staršev in razredničarke zbrali kar 2.420 kg papirja, sledili so jim učenci 2. a s 1.389 kg, tretji pa so bili učenci 5. b, ki so zbrali 1.061 kg.

Za nagrado so si vsi trije najbolj marljivi oddelki v Mestnem kinu Ptuj ogledali film z naslovom “Potepuh Tomaž”.

Zapisal: Darko Zupanc, predsednik Šolskega sklada

1. mesto: učenke in učenci 2. b so zbrali kar 2.420 kg papirja

 

2. mesto: učenke in učenci 2. a so zbrali 1.389 kg papirja

3. mesto: učenke in učenci 5. b so zbrali 1.061 kg papirja

 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost