Šola v naravi – 2. in 3. r. (9.-10.6.2014)


Šola v naravi – Ruška koča

Učenci 2. in 3. razreda smo celo šolsko leto živeli v pričakovanju dvodnevne šole v naravi na Pohorju. Zagotovo lahko rečemo, da so bila vsa pričakovanja več kot izpolnjena.

 

S Ptuja smo se odpravili v ponedeljek, 9. 6. 2014. Vreme je bilo fantastično. Po prihodu smo pomalicali in se nato namestili v sobah čudovite, prenovljene Čandrove koče in Ruške koče. Učenci so uživali. Nato smo se pod vodstvom gospoda Frančka podali raziskovat bližnjo okolico, osvežili smo se celo pri studencu »mlade vode« in se vsi malo pomladili. Sledilo je kosilo. Potem smo šli na daljši pohod, spoznali markacije, na vrata potrkali škratom, da so vedeli, koliko nas prihaja v njihovo deželo, se sprehodili po gozdu, spoznali razlike med smreko in jelko, se pri domu Zarja ohladili s sladoledom in škratom, o katerih vam skrivnosti, ki smo jih izvedeli, žal ne morem izdati, zgradili hiške. Naš animator, gospod Miro, nas je ogromno naučil in ob tem še zabaval. Vsakega nekaj časa smo tiho polegli v travo, popolnoma utihnili in prisluhnili zvokom gozda, kot jih slišijo živali. Zelo dobre volje in prijetno utrujeni smo se vrnili, čakalo pa nas je veliko presenečenje – gospod Darko Hederih, ki pripravlja in sestavlja oddajo Male sive celice. S seboj je prinesel vse za igro Abeceda, ja, tudi rdečo in rumeno luč, da smo vsi videli, katera ekipa se je prej prijavila! Bilo je res odlično, zabavno in poučno. Naši učenci pa so pokazali ogromno znanja. Nato smo vzeli baterije in šli pogledat ali so v hiškah za škrate morda njihove drobcene stopinje. O, kakšno veselje je bilo, ko smo tam našli celo bonbone. Škrati so bili tako navdušeni nad našimi hišami, da so nas nagradili. Miro nam je povedal, da mora eno samo vrečko bonbonov nesti kar sto škratov. Mi smo pa dobili kar šest vrečk!

Sledilo je tuširanje in umivanje zob, malo klepeta in prijetno utrujeni smo zaspali.

V torek nas je prebudilo sonce. Po zajtrku smo šli na pohod. Prišli smo do konjev in sledilo je težko pričakovano jahanje. Po malici v naravi pa pohod na Žigartov vrh. Tam smo doživeli pravi planinski krst. Med potjo smo ponovili, kar smo se v torek naučili, spoznali lišaje, sestavo gozda, ponovili uganko o markacijah in še in še.

Po spet odličnem kosilu smo v sončnem vremenu igrali nogomet in druge športne igre. Žal je kar prehitro prišel čas slovesa. Na avtobus smo zložili prtljago, se odpeljali proti Ptuju in soglasno ocenili našo dvodnevno šolo v naravi: čista desetka!

Zapisale učiteljice: Vida Grdiša, Barbara Majhenič, Simona Truntič, Brigita Krajnc in Natalija Nežmah

{gallery}galerija_13_14/2014_06_09_Sola_v_naravi{/gallery}

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost