Kulturni dan 1. in 2. VIO (15.5.2014)


Kulturni dan za učence od 1. do 5. razreda

V četrtek,  15. maja 2014, so imeli učenci od 1. – 5.  razreda kulturni dan. V razredu je stekel pogovor o pomenu branja, zakaj beremo, katere knjige radi beremo in zakaj jih radi beremo. Na to temo so nastale tabelske slike.

 

V  veliki telovadnici  so si nato učenci ogledali lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež. Skozi niz dogodivščin Pikca, Lizike in njunih malih prijateljev so otroci spoznali, kako se obnašati v primeru naravnih in drugih nesreč: ob požaru, poplavi, potresu, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč.

Kulturni dan se je nadaljeval s poustvarjanjem na temo naravne nesreče v 4. in 5. razredu, medtem ko so učenci od 1. do 3. razreda v vsakem razredu obravnavali in poustvarjali  svojo pravljico. Nastale so zanimive ilustracije.

                         Pohvala Osnovni šoli Olge Meglič za sodelovaje

Naša šola je sodelovala v  natečaju “Naravne in druge nesreče – Voda! Kaj storiti, da nesreče ne bo”. Na to temo smo poslali veliko literarnih in likovnih izdelkov. Ker smo sodelovali v tako velikem številu in bili zelo uspešni, je izpostava URSZR Ptuj  iz našega območja nagradila prav našo šolo.

Na podlagi sodelovanja na omenjenem natečaju so se odločili, da se učencem za nagrado dodeli  lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež lutkovnega gledališča FRU-FRU.

Zapisala: Barbara Majhenič

{gallery}galerija_13_14/2014_05_15_Kulturni_I_VIO{/gallery}

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost