Angleška čajanka (24.4.2014)


Angleška čajanka sedmošolcev

V četrtek, 24. aprila 2014, smo sedmošolci pripravili angleško čajanko, in sicer ob 88. rojstnem dnevu angleške kraljice Elizabete II, ki ga je praznovala 21. aprila. Pripravili smo kulturni program v angleščini in, kot se za čajanko spodobi, nekaj prigrizkov ter pravi angleški čaj.

Že marca 2012, takrat še petošolci, smo pisali kraljici Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske ob njenem 86. rojstnem dnevu. Zelo smo bili presenečeni in veseli, ko smo dobili njen odgovor, zato smo že takrat razmišljali o tem, da bi pripravili še angleško čajanko in kraljičin rojstni dan je predstavljal odlično priložnost za to.

Povabili smo naše starše, go. ravnateljico, učitelje, zelo pa smo bili veseli, da sta se povabilu odzvala tudi podžupanja, ga. Helena Neudauer, in ekipa ptujske televizije PeTV, ki je naš dogodek tudi posnela.

Pred pričetkom smo pripravili našo jedilnico, jo okrasili v angleškem slogu in pripravili angleške sendviče, muffine in čaj. Ob 16.30 pa je šlo zares. Aldina in Gabrijela sta zaigrali na klavinovo, nato pa sta prireditev povezovala dva voditeljska para, in sicer Veton in Eva iz 7. a ter Jaša in Nina iz 7. b. Fanta sta nas v angleščini vodila od točke do točke in v njunih napovedih smo lahko izvedeli veliko zanimivostih o kraljici Elizabeti II. Dekleti sta omenjene napovedi prevedli v slovenščino, in sicer za vse tiste, ki so angleščino že malo pozabili ali pa se je sploh niso učili. Obiskovalcem smo se predstavili z zelo raznolikimi točkami, in sicer z glasbenimi, plesom, mažoretno točko, skeči v angleščini in štirimi dramatizacijami, prav tako v angleškem jeziku, ki smo jih pripravili ob pomoči naših učiteljev angleščine – g. Vojka Jurgeca in ge. Ksenije Kovačič Žižek.

Po kar petdeset minut trajajočem kulturnem programu, ki so ga (poleg naše angleščine) obiskovalci zelo pohvalili, je sledil čas za druženje. Malo smo poklepetali ob angleški hrani in čaju, nato pa smo se zadovoljni odpravili domov.

Zapisali: šolski novinarji

Prispevek PeTV

http://www.youtube.com/watch?v=GpMLV-rtwls

{gallery}galerija_13_14/2014_04_24_Cajanka{/gallery}

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost