Projekt “Na zabavo v naravo” (4.-5.4.2014)


Raziskovali smo naravo našega kraja

Četrtošolci smo nestrpno pričakovali petek, 4. aprila 2014, saj smo vedeli, da bomo lahko noč preživeli v šoli. Tako smo z našim dvodnevnim “oddihom” v šoli še praktično izvedli projekt “Na zabavo v naravo”.

 

Zjutraj smo imeli pouk kot običajno, popoldne pa so nas ob prihodu v šolo že čakali naši učitelji, in sicer ga. Simona Jakomini, g.  Dejan Majcen, ga. Simona Truntič in ga. Marija Feguš Friedl, s katerimi smo se odpravili v gozd raziskovat. Po gozdu nas je popeljal g. Andrej Kovačič, ki nam je povedal veliko zanimivega. Nestrpni smo se vrnili v šolo, kjer nas je pričakala slastna večerja, za katero je poskrbel naš gospod kuhar. Pripravil nam je hot dog in palačinke z marmelado. Na igrišču smo zakurili taborni ogenj, kjer smo se družili ob glasbi. Gospod Daniel Janžekovič nam je pokazal različne pripomočke s katerimi si lahko pomagamo v naravi in nas poučil, kako poskrbimo za svojo varnost in preživetje. Obiskala nas je tudi gospa ravnateljica, ki je poskrbela za sladko presenečenje, pridružili sta se tudi ga. Renata Debeljak in ga. Tatjana Pungračič. Po prihodu v telovadnico smo se lotili izdelave plakatov. Pred spanjem v spalnih vrečah v naši šolski telovadnici smo se zabavali ob družabnih igrah in se imeli zares lepo. Naslednje jutro smo se z avtobusom odpeljali do ribnika Rogoznica. Tam nas je pričakal g. Stanko Žitnik. Povedal nam je vse o ribah. Preizkusili smo se tudi v ribolovu. Naša dogodivščina se je prehitro končala in polni lepih vtisov in doživetij smo se v soboto odpravili domov.

Zapisala: Klara Krasnić, 4. b

 

Nekaj vtisov učenk in učencev 4. b:

  • Bilo je super, še posebej, ko smo šli v gozd in spoznavali različne  rastline, ki jih še nismo spoznali v  četrtem razredu.  Super je bilo tudi, ko smo s skavti  prižgali  ogenj  in peli  pesmi, ki smo se jih naučili pri pevskem zboru. (Evelina  Palushaj)
  • Tega dne sem se zelo veselila. Noč v telovadnici je hitro minila. (Ivana Šmigoc)
  • Bilo je v redu,  saj  smo  lovili  ribe. Ulovili smo  dve ribi.  (Luka Hodnik)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali plakate, lovili ribe in poslušali skavte. (Alin Zadravec)
  • Bilo mi je zelo všeč, ko smo ob ognju peli in se zabavali. Zelo hitro je minilo. (Tara Majcenovič)
  • Bilo je zelo zabavno. Še posebej, ko smo lovili ribe in sem ulovil krapa, ki je meril 3 dm. Tudi v gozdu je bilo zabavno, saj sem opazil srno in voluharico. (Matija Papdi)
  • Meni je bilo najbolj všeč,  ko smo se zvečer zabavali in v soboto lovili ribe. Odločil  sem se, da si bom kupil  ribiško palico. Kul mi je bilo, ko smo skakali po Žanovi blazini; pa še smešno je bilo. (Anej Horvat)
  • Po mojem mnenju je bilo vsem lepo. Najboljše  je bilo na koncu, ko smo lahko tekali po gozdu in se  preizkusili v lovljenju ravnotežja na podrtem drevesu oz. deblu. Bilo je kul. Odlično! (Mojca Pulko)
  • Spoznali smo veliko novih zanimivosti. Za večerjo smo imeli hot dog in palačinke. Sedeli smo ob ognju, se veselili in zabavali. Tega petka in sobote ne bom pozabil. (Taras Mlakar)

 

Raziskovanje gozda

{gallery}galerija_13_14/2014_04_04_Na_zabavo/utrinki{/gallery}

Večerja ter druženje ob glasbi in tabornem ognju

{gallery}galerija_13_14/2014_04_04_Na_zabavo/taborni_ogenj{/gallery}

Noč v šolski telovadnici

{gallery}galerija_13_14/2014_04_04_Na_zabavo/ustvarjanje{/gallery}

Zajtrk in ribolov

{gallery}galerija_13_14/2014_04_04_Na_zabavo/zajtrk{/gallery}

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost